Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Resistències
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 |

Comunicats EV-AV
Any 2017

- 19/12/2017: Els Verds - Alternativa Verda demana el vot per a JxCat per restaurar el Govern legítim i construir la República catalana
- 21/10/2017: Conspiració del lobby nuclear contra el tancament d'Ascó i Vandellòs
- 11/9/2017: El silenci dels mitjans amb la presència de Mn. Dalmau a la Diada
- 13/6/2017: GasNaturalFenosa i el respecte dels drets dels infants

Comunicat de premsa, 19 de desembre de 2017
ELS VERDS - ALTERNATIVA VERDA DAVANT LES ELECCIONS DEL 21D
Els Verds - Alternativa Verda demana el vot per a JxCat per restaurar el Govern Legítim i construir la República catalana

Els Verds - Alternativa Verda, organització política ecologista de referència fundada el 1999 (hereva d’Alternativa Verda – Moviment Ecologista de Catalunya, fundada l’any1983), demana el vot per a la candidatura "Junts per Catalunya" el 21 de desembre amb l'objectiu de restaurar el Govern legítim amb el president Carles Puigdemont al capdavant, revertir els efectes nocius de l'aplicació de l'article 155, facilitar l'alliberament dels presos polítics catalans i construir una República catalana sobre la base del respecte i l'economia sostenible. El nostre país viu avui una situació excepcional després del cop d'Estat dut a terme pel govern del PP, que ha suposat la destitució il·legal del Govern de Catalunya i la dissolució del Parlament de Catalunya, i per tant és l'hora de prendre decisions excepcionals.

Els Verds - Alternativa Verda considera que la candidatura "Junts per Catalunya" és la llista que més s'assembla a una llista unitària, oberta, plural, sense sigles partidistes i formada per persones de molts i diversos àmbits de la societat. Considerem que, ben entrat el segle XXI, i recollint les idees de Wolfgang Sachs, "el món mai més no estarà dividit entre les ideologies d'esquerra i dreta, sinó entre aquelles persones que accepten límits ecològics i aquelles que no els accepten". Creiem que la candidatura del president Puigdemont ens permet avançar cap a aquest nou paradigma.

La nostra organització posa a disposició del Govern legítim la nostra experiència en el camp de la sostenibilitat a tots els nivells. En aquest sentit, considerem que un dels eixos de la propera legislatura ha de ser la reducció de la dependència energètica del nostre país i accelerar la transició cap a un subministrament totalment renovable, tal com determina el Pacte Nacional per a la Transició Energètica. A més, cal que Catalunya es posicioni entre els països que lideren la lluita contra el canvi climàtic, recuperant de manera urgent la Llei Catalana de Canvi Climàtic (impugnada davant del Tribunal Constitucional pel govern de l’Estat).

Per descarregar el comunicat en formtat .pdf, clica aquí

La noticia a El Nacional, El Món

.

Comunicat de premsa, 21 d'octubre de 2017
CONSPIRACIÓ DEL LOBBY NUCLEAR CONTRA EL TANCAMENT D’ASCÓ I VANDELLÒS
El Govern Rajoy, el Consejo de Seguridad Nuclear i la patronal dels oligopolis elèctrics UNESA, conspiren per evitar que la independència de Catalunya possibiliti no allargar la vida dels tres reactors

La qüestió energètica és clau i decisiva en el conflicte entre l'Estat espanyol i l'estratègia sobiranista del govern Puigdemont. En l´aplicació de l´article 155 de la Constitució esdevindrà inevitable el control militar de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs. Aquest no és un tema menor, tot i no ser divulgat pels mitjans de comunicació per no perjudicar les valors de l´Ibex 35.

El pla de transició energètica i el canvi climàtic a Catalunya (2012-2020) té com objectiu aconseguir l´autosuficiència energètica i substituir la producció elèctrica nuclear (que produeix mes del 50% de l´electricitat del país) per les energies renovables, i no contempla allargar la vida deu anys més de Vandellòs II (del 2020 fins el 2030) i Ascó I-II (del 2021 fins el 2031). Aquesta desnuclearització obligarà a la República catalana a un intens pla de desenvolupament de les energies del sol per substituir els tres reactors mitjançant l´eficiència energètica i la instal·lació de 7.200 MW d’energia solar fotovoltaica i energia eòlica (300 MW eòlics i 300 MW solars cada any).

El lobby nuclear, integrat del Ministerio de Energía que dirigeix Álvaro Nadal; la patronal dels oligopolis elèctrics UNESA; el Consejo de Seguridad Nuclear (dominat per nucleòcrates vinculats al PP); el Fórum Atómico Español i la Fundación FAES, conspiren conjuntament contra el procés sobiranista per evitar que una futura acció política de la Generalitat, recolçada del poder popular, impedeixi allargar la vida de les centrals nuclears de Tarragona, herència del franquisme. En aquest lobby hi podem afegir polítics del PP i del PSOE vinculats a Endesa (José María Aznar, Elena Salgado, Pedro Solbes...); Gas Natural Fenosa (Felipe González...) o Iberdrola (Angel Acebes..), empreses propietàries de les centrals nuclears a Catalunya i a la resta de l´Estat Espanyol.

Ens preocupa també el sector del PDeCAT, representat per Santi Vila, David Madí Cendrós (ex-president del consell català d´Endesa i home de confiança de l´ex-president Artur Mas), entre d´altres, i dels actuals diputats ex-convergents a Madrid favorables a allargar la vida de les nuclears i de frenar la DUI (recordem l´esmena que els diputats de Convergència varen presentar al Congrés i que va donar llum verda a les elèctriques per sol·licitar allargar durant una dècada els reactors en funcionament).

Els Verds-Alternativa Verda, partit ecologista fundat el 1983, vol fer un toc d´atenció i vigilància sobre aquest greu problema del futur energètic de la República a les entitats sobiranistes que impulsen el procés.

Finalment instem als clients independentistes d'endesa i de gas natural fenosa que deixin de ser-ne clients i contractin el subministrament d'electricitat amb comercialitzadores d'electricitat 100% renovable, com ara la cooperativa Som Energia o empreses com Nexus Energia o Hola Luz .

Per descarregar el comunicat en formtat .pdf, clica aquí

La noticia a l'Unilateral

.

Comunicat de premsa, 11 de setembre de 2017
DIADA 2017: ALTERNATIVA VERDA LAMENTA EL SILENCI DELS MITJANS SOBRE LA PRESÈNCIA DE MOSSÈN DALMAU

El partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda vol fer notar que durant la Diada d´enguany la personalitat històrica independentista més rellevant de la Fila Zero de la manifestació va ser mossèn Josep Dalmau i Olivé (Sant Llorenç Savall, 20 d´octubre de 1926), tot i el seu delicat estat de salut. Saludat afectuosament del president Puigdemont no va ser esmentat, però, per cap dels presentadors de l´acte de la Plaça de Catalunya, com tampoc per cap mitjà de comunicació sobiranista, tot i ser filmat per TV3.

Mossèn Dalmau és un dels activistes de l´econacionalisme català i ha impulsat el santuari ecològic del castell de Gallifa. Va participar a La Caputxinada de 1966 i a la tancada d´intel·lectuals a Montserrat el 1969. El 1965 va ser jutjat per Tribunal d´Ordre Públic (TOP). Junt amb Lluís Maria Xirinacs, Jordi Llimona, i altres patriotes, ha esdevingut un impulsor del pacifisme i de la desobediència civil. El procés sobiranista no pot oblidar la tasca dels que en èpoques més difícils varen lluitar per una Catalunya lliure i ecològica.

Per descarregar el comunicat en formtat .pdf, clica aquí

.

Comunicat de premsa, 13 de juny de 2017
GASNATURALFENOSA NO RESPECTA ELS DRETS DE LA MAINADA

El partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda vol denunciar l’empresa GasNaturalFenosa per un espot publicitari en el qual fa servir la mainada per anunciar tarifes d’electricitat.

AV es va adreçar al Síndic de Greuges manifestant: “recentment ha començat a aparèixer per TV3 un anunci de GasNaturalFenosa que utilitza infants per fer propaganda de tarifes elèctriques. Considerem aquest fet com una vulneració dels drets dels infants i una manipulació mercantilista de la imatge dels nens i nenes per promoure els interessos de l’empresa”.

En la prompta resposta del Síndic de Greuges es diu: “us indico que el Capítol IX de la Llei 14/2010, sobre drets dels infants i adolescents a Catalunya, planteja diverses indicacions i limitacions amb relació a la publicitat i mitjans de comunicació social i espectacles . . . . S'especifica per exemple que . . . . . han de respectar els següents principis: a) No han d'incitar directament . . . . . . ni persuadir llurs progenitors o titulars de la tutela, o els progenitors o els titulars de la tutela de tercers, perquè comprin els productes o els serveis de què es tracti.”

També s’aconsella que cal adreçar-se al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, doncs: “La supervisió del compliment de la normativa audiovisual en la publicitat difosa pels prestadors de serveis de televisió està subjecta a l'àmbit d'actuació del Consell Audiovisual de Catalunya”.

Per tot plegat, AV s’ha adreçat al CAC demanant la retirada de l’esmentat anunci.

Per descarregar el comunicat en formtat .pdf, clica aquí

La noticia a l'Ecodiari

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG