Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Resistències
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 |

Comunicats EV-AV
Any 2016

- 23 de febrer de 2016: EV-AV denuncia la manipulació informativa i política del MWC
- 14 de febrer de 2016: Muriel Casals ha mort. EV-AV envia el seu condol a la seva familia
- 20 de gener de 2016: EV-AV alerten a la opinió pública del silenci dels partits sobiranistes sobre el futur de l'energia nuclear a Catalunya

Comunicat de premsa, 23 de febrer de 2016
ALTERNATIVA VERDA DENUNCIA LA MANIPULACIÓ INFORMATIVA I POLÍTICA DEL MOBILE WORLD CONGRESS.

El partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda vol denunciar a l´opinió pública la manipulació política i informativa dels objectius del Mobile World Congress (MWC) que s´està celebrant a Barcelona. Estem davant d´un Congrés que representa el màxim nivell del capitalisme i de la globalització. Moltes de les grans multinacionals que hi participen practiquen un “feudalisme” del segle XXI en la major part dels països en vies de desenvolupament, un nepotisme en el països industrialitzats i tenen activitats contràries a la conservació dels recursos naturals. Algunes fins i tot treballen en connivència amb agències d´intel·ligència com la NSA i la CIA que han desestabilitzat a molts grups socials i polítics contraris a la globalització econòmica. Resulta sorprenent que organitzacions "revolucionàries" i alternatives com Barcelona en Comú, Podem o la CUP no manifestin cap oposició ni criteri crític amb aquest Congrés. Es més, veiem com, paradoxalment, l´alcaldessa Ada Colau, representant dels moviments socials i dels "indignats", accepta un sopar al Liceu ofert pel conseller delegat de GSMA (institució organitzadora del certamen) John Hoffmann, quan ella mateixa s´ha negat a posar-hi el peu per assistir durant aquesta temporada a representacions líriques d´alt nivell musical.

També considerem desmesurada la informació donada pels nostres mitjans d´informació públics, especialment els Telenotícies de TV3, convertits en una plataforma publicitària de les empreses vinculades al Congrés. Estem davant d´un ball polític de disfresses que permet durant uns dies convertir Barcelona en la capital del neocolonialisme tecnològic en un moment de greu crisis social, política i institucional.

Per descarregar el comunicat en formtat .pdf, clica aquí

.

Comunicat de premsa, 14 de febrer de 2016
LA DIPUTADA DE JUNTS PEL SÍ I EXPRESIDENTA D'ÒMNIUM CULTURAL HA MORT AVUI A LA 1 DE LA MATINADA A L'HOSPITAL CLÍNIC.

Els Verds – Alternativa Verda vol fer arribar el seu sentit condol a la família amb el bon desig que la mare Terra l’aculli la Muriel en el seu si, tot fent que l’esperit de la Terra ens doni la força necessària per continuar pel camí en el que la Muriel tan clarament va caminar.

Nascuda a Avinyò el 1945, Muriel Casals va dedicar gran part de la seva carrera a la defensa de les llibertats i la identitat catalana. Els últims anys va convertir-se en un personatge clau en el procés polític català.

L'expresidenta d'Òmnium i presidenta de la comissió parlamentària sobre el procés constituent va patir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura a la pelvis el 30 de gener en ser atropellada per una bicicleta quan caminava per Barcelona.

Muriel Casals va ser ingressada a l'UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona, on ha estat dues setmanes. Des del primer moment el seu estat va ser estable dins la gravetat, una situació que es va anar agreujant fins arribar al fatídic desenllaç.

La notícia de l'accident va generar, des del primer moment, moltes mostres de suport, sobretot entre la classe política. La majoria de líders i polítics d'associacions i dels partits catalans li van enviar tuits en què manifestaven la seva proximitat i amistat.

Dol per la mort de Muriel Casals. a VilaWeb

.

Comunicat de premsa, 20 de gener de 2016
ALTERNATIVA VERDA ALERTA A LA OPINIÓ PÚBLICA DEL SILENCI DELS PARTITS SOBIRANISTES SOBRE EL FUTUR DE L’ENERGIA NUCLEAR A CATALUNYA
Junts pel Si i la CUP menystenen la decisió imminent del CSN sobre allargar la vida de les centrals nuclears

Els Verds-Alternativa Verda, partit històric de l´ecologisme català, fundat el 1983, alerta a la opinió pública del silenci i la manca de debat dels partits polítics sobiranistes, CDC, ERC i la CUP sobre el futur de l´energia nuclear a Catalunya. L´imminent decisió del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN) per reobrir la central nuclear de Santa María de Garoña (Burgos), inaugurada pel general Franco el 21 de setembre de 1971, tancada el desembre de 2012, podria implicar també l’allargament de la vida dels reactors de Ascó 1, Ascó 2 i Vandellòs 2 fins a 60 anys.

Durant les darreres campanyes electorals, tant al Parlament espanyol com les plebiscitàries al Parlament català, el futur de l´energia nuclear ha quedat totalment marginat inclús per partits com la CUP que ha considerat prioritària la "revolució socialista" al canvi de paradigma energètic pel futur Estat. Les connivències de Convergència amb el sector elèctric i el lobby nuclear espanyol han dificultat també que un tema tant transcendental per decidir el "País que Volem" pugui ser discutit a Junts pel Sí.

Alternativa Verda considera que si el CSN opta per allargar la vida de l’obsolet reactor de Santa María de Garoña (bessó dels reactors accidentats de Fukushima) i en conseqüència dels reactors d´Ascó i Vandellòs, els seus efectes jurídics seran irreversibles per dissenyar un Pla Energètic Català basat en el 100% renovables i condicionarà tota l´estratègia del model energètic del Procés.

La nuclearització de Catalunya és una herència del franquisme que la va imposar de forma autoritària i amb finalitats de proliferació armamentista. Que els partits sobiranistes continuïn bloquejant el debat, afavorint els interessos del lobby electro-nuclear (mantenint-los els milionaris beneficis - anomenats beneficis “caiguts del cel” com a conseqüència de la regulació vigent del mercat elèctric -, a costa de l’enverinament radioactiu dels sistemes naturals i de posar en risc a la població del país), és una greu contradicció amb els ideals que diuen defensar a favor d´una Catalunya republicana i energèticament lliure dels recursos fòssils, especialment de l´urani.

Reclamem a les entitats cíviques que donen suport al Procés, Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana, que amb urgència reclamin el pronunciament del nostre Parlament sobre el futur de l´energia nuclear i s´oposin a una decisió del CSN (òrgan intervingut políticament i que ha demostrat abastament la seva manca d’independència), que bloqueja el futur energètic de Catalunya.

***** Propietat de les nuclears:
Ascó 1 (Endesa 100%); Ascó 2 (Endesa 85%, Iberdrola 15%); Vandellòs 2 (Endesa,72%, Iberdrola 28%)

Per descarregar el comunicat en formtat .pdf, clica aquí

La noticia a l'Ecodiari i a La Vanguardia Natural

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG