Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
ddbo00 | ddbo01 | ddbo02 | ddbo03 | ddbo04 |

Ecologisme 'de debó'

La mutació del PSUC en ICV

- 23 de febrer de 1987: amb el nom d'Inciciativa per Catalunya (IC) es crea una federació de partits que engloba el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra (ENE) i el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC).
- 1989: el PCC abandona IC.
- 1995: per anar a les eleccions municipals es forma una coalició electoral entre IC, el PCC i el partit ecologista Els Verds - Confederació Ecologista de Catalunya (EV-CEC), amb la denominació Iniciativa - Els Verds (IC-EV). EV-CEC era el nou partit que va agrupar, l'any 1993, diverses formacions ecologistes, entre elles la pionera formació políítica catalana, Alternativa Verda - Moviment Ecologista de Catalunya (AV-MEC), que s'havia fundat l'any 1983.
- 1997: el PCC abandona la coalició IC-EV. Un sector del PSUC contrari a la seva dissolució a l'interior d'IC formen el Col·lectiu Roig-verd-Violeta i el PSUC-viu. Aquests organitzacions, junt amb algunes altres organitzacions més petites creen Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).

- 1999: Iniciativa, de forma unilateral, sense comptar amb Els Verds, decideix canviar la seva denominació, passant-se a dir Iniciativa per Catalunya - Verds (IC-V), cosa que provoca la ruptura amb els ecologistes que, des de 1995, eren els seus socis de coalició.

- Aquest acte de pirateria política, mai conegut en un país democràtic, fa que Alternativa Verda reneixi sota la denominació d'Els Verds - Alternativa Verda (EV-AV).

- 2002: Iniciativa torna a canviar de denominació i passa a dir-se Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).

- 2003: Es forma la coalició ICV-EUiA, que passa a formar part del primer govern tripartit de la Generalitat.
- 2006: La coalició ICV-EUIA es manté en el segon govern tripartit de la Generalitat.

Resumint:
- A Catalunya, els hereus dels comunistes feren, l'any 2000, amb l'ecologia política el mateix que havien fet amb els revolucionaris, el maig de 1937, com tant be va descriure George Orwell: "Pel que treballaven els comunistes no era per ajornar la revolució espanyola fins que fos el moment adequat, sinó per assegurar-se que no es produiria mai" (George Orwell, Homenatge a Catalunya, Ariel, 1969, pàg. 78).
- L'any 2000, liquidaren l'ecologisme radical, per evitar la 'revolució' ecològica. Això si sense necessitat d'armes, com les que empraren durant els fets de maig de 1937.
- El mateix ex-president Pujol ho manifestava així: "ja tenim Iniciativa que ens fa la feina . . . ". I Iniciativa va fer la feina . . . . demostrant, al llarg dels anys en que formà part dels governs tripartits, la seva total incapacitat (i/o incompetència) per tirar endavant cap proposta de l'ecologia política.

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG