Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 |

Comunicats d'EV-AV
Any 2014

- 25 de juliol de 2014: Xarxa9N
- 27 de juny de 2014: Guanyem la ciutat de Barcelona!
- 4 de juny de 2014: Discurs ecologista de Desmond Tutu en l'acceptació del XXVI Premi Internacional Catalunya. Censura als mitjans.
- 27 de maig de 2014: EV-AV es solidartiza amb el CSO Can Vies
- 8 de gener de 2014: EV-AV dona suport a les accions de la Plataforma No a la MAT de les comarques gironines

Comunicat de premsa, 24 de juliol de 2014
ALTERNATIVA VERDA SALUDA EL NAIXEMENT DE LA XARXA 9N

El matí del 24 de juliol s’ha presentat, davant el Parlament de Catalunya, la Xarxa Referèndum 9N, i ha fet públic un manifest a favor de la convocatòria del referèndum d’autoderminació de Catalunya del proper 9 de novembre sota la proclama de ‘La voluntat popular és innegociable, Volem votar i Votarem!’.

Alternativa Verda, saluda aquesta iniciativa i fa pública la seva total adhesió, manifestant que donarà suport a totes aquelles iniciatives que treballin per què el 9 de novembre el poble català pugui votar. I no solament això, sinó que Alternativa Verda farà campanya per votar a favor de la independència del nostre país, Catalunya.

Web de la Xarxa 9N.

.

Comunicat de premsa, 27 de juny de 2014
ALTERNATIVA VERDA SALUDA EL NAIXEMENT DE GUANYEM BARCELONA

Amb el lema “si som capaços d’imaginar una altra ciutat, tindrem el poder per transformar-la”, es va presentar, el 26/6/2014, a l’Escola Collaso i Gil, de ciutat vella, la proposta Guanyem Barcelona, una proposta per recuperar la ciutat de Barcelona al servei de les persones que hi viuen i hi treballen.

La voluntat de fer política d’una altra manera, també és la voluntat de l’organització cívica-política Els Verds - Alternativa Verda i aquesta va ser la raó del seu naixement a principis dels anys 80. Fer política d’una altra manera per redreçar les trencadisses ecològiques i socials causades per la societat del capital industrialista-productivista-consumista.

Alternativa Verda dona suport a Guanyem Barcelona en tant que la proposta vol ser un procés de construcció col·lectiva obert a tothom i cerca el suport de la ciutadania, la complicitat dels barris i la col·laboració dels col·lectius, en constatar que la ciutadania està perdent Barcelona i es vol recuperar la ciutat.

Per això animem a les persones sensibles a la greu problemàtica ecològica i social, per la que travessa el nostre país, a donar suport (tot signant el manifest) i a participar activament en el projecte Guanyem Barcelona.

Per descarregar el comunicat en format .pdf, clica aquí

.

Comunicat de premsa, 4 de juny de 2014
ALTERNATIVA VERDA DENUNCIA LA OCULTACIÓ, EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ, DEL CONTINGUT ECOLOGISTA EN EL DISCURS DE DESMOND TUTU EN L’ACCEPTACIÓ DEL XXVI PREMI INTERNACIONAL CATALUNYA

Desmond Tutu, arquebisbe sud-africà va sorprendre als assistents a la cerimònia de lliurament del guardó, el 3 de juny, quan en el seu discurs d’acceptació del XXVI Premi Internacional Catalunya, va fer una defensa del medi ambient planetari i criticant les grans corporacions petrolieres.

L’endemà, els mitjans de comunicació catalans no varen fer cap referència al tema, especialment a la seva oposició a l’explotació dels jaciments de sorra bituminosa, i solament es referiren a la part del discurs on el guardonat va defensar el dret a decidir del poble català (que era el que, en realitat, interessava al govern del president Mas).

Alternativa Verda denuncia aquesta censura i dona a conèixer el discurs íntegre, en català, de Desmond Tutu, alhora que felicita al guardonat pel seu coratge en la defensa de la justícia ecològica y en la defensa dels pobles i cultures amenaçades.

Per descarregar el comunicat en format .pdf, clica aquí

- discurs de Desmond Tutu en rebre el XXVI Premi Internacional Catalunya: text del discurs en català, english text,

.

Comunicat de premsa, 27 de maig de 2014
ALTERNATIVA VERDA ES SOLIDARITZA AMB CAN VIES

L’organització cívico-política ecologista Els Verds-Alternativa Verda, fundada l’any 1983, denuncia l’actuació del govern municipal de Barcelona i el responsabilitza dels greus esdeveniments ocasionats per la seva decisió de desallotjar i enderrocar el CSO Can Vies.

Per tot plegat, EV-AV manifesta:
- La seva repulsa per la decisió municipal de fer fora les persones que feien del CSO Can Vies un espai d’autogestió i de cultura al servei del barri.
- Que en una societat democràtica l’administració pública te la obligació de vetllar pel benestar dels barris on viuen una bona part del seus ciutadans, i de respectar les iniciatives ciutadanes que fan dels barris uns espais de bon viure.
- Que quan un govern municipal que no es capaç de respectar les iniciatives ciutadanes d’autogestió als barris, perd tota la seva credibilitat.

Per descarregar el comunicat en format .pdf, clica aquí

- Comunicat del Parlament Ciutadà
- Comunicat del Procés Constituent
- Comunicat de Solidaritat Catalana per la Independència
- Comunicat de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge
- Comunicat de la CUP
- la violencia gratuita dels mossos: Video-1, Video-2
- 31/5/2014: el poble comença els treballs de reconstrucció de Can Vies. Noticia i video a Nació Digital
- 31/5/2014: Manifestació de suport a Can Vies pel centre de Barcelona. Noticia i video a Nació Digital
- Opinions: Manuel Delgado, Gerard Horta

.

Comunicat de premsa, 8 de gener de 2014
ALTERNATIVA VERDA DONA SUPORT A LES ACCIONS DE LA PLATAFORMA NO A LA MAT DE LES COMARQUES GIRONINES

Avui, 8 de gener de 2014, un activista de la Plataforma No a la MAT de les comarques gironines, ha realitzat una espectacular acció de resistència pacífica per impedir la construcció de la torre número 66 del tram de la MAT en el poble de Fallines, municipi de Viladesens.

Els Verds – Alternativa Verda, organització cívico-política ecologista reitera el seu suport solidari a totes les accions de resistència organitzades per la Plataforma No a la MAT de les comarques gironines. I ho fa en base al fet que la MAT és un acte més de colonització espanyola sobre el territori i la població de Catalunya.

Catalunya, com a país, no necessita cap MAT, doncs els nivells d’interconnexió que té amb França, Aragó i País Valencià, ja compleixen els condicionants de la Unió Europea. Qui no les compleix, és Espanya. Per què l’Estat espanyol ha decidit fer passar una nova interconnexió amb França pel territori de Catalunya, agredint, una vegada més, al país i als seus habitants?

Crònica detallada de l'acció al blog de Raül Muxach

Més informació al web de la Plataforma No a la MAT de les comarques gironines

Fellines, torre 64. 11-06-2014: acció en defensa de la terra per part de l'assemblea No a la MAT. video Terra

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG