Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
Municipals, maig 2019 | Parlament de Catalunya, 21 desembre 2017 | Parlament de Catalunya, 27 setembre 2015 | Municipals, maig 2015 | Consulta 9N, 9 novembre 2014 | Europees, maig 2014 | Parlament de Catalunya, tardor 2012 | Municipals, 22 maig 2011 | Parlament de Catalunya, tardor 2010 | Generals, març 2008 | Municipals, 27 maig 2007 | Parlament de Catalunya, tardor 2006 | Referèndum Estatut, juny 2006 | Europees, juny 2004 | Generals, març 2004 | Municipals, 25 maig 2003 | Parlament de Catalunya, tardor 2003 |

Eleccions al Parlament de Catalunya

ELS VERDS - ALTERNATIVA VERDA

28/11/2010: Solidaritat Catalana per la Independència tindrà 4 escons (3 per Barcelona i 1 per Girona) al Parlament de Catalunya

.

12/11/2010: Video electoral de SI

Si vols veure el video electoral de Solidaritat Catalana per a la independència clica aquí

.

24/10/2010: Santi Vilanova, en nom d'Els Verds - Alternativa Verda, intervé en la I Convenció Nacional de Solidaritat Catalana per a la Independència

MÉS DE 1.500 “SOLIDARIS” A LA PRIMERA CONVENCIÓ NACIONAL DE SI

El video de la Convenció "pensa un desig . . "

En la primera Convenció Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència, celebrada el 24 d'octubre de 2010, al Palau de Congressos de Catalunya, es va aprovar per 894 vots a favor, 2 en blanc i cap en contra el Manifest Electoral de la coalició. A l’hora de la votació del Manifest hi havia 868 adherits a l’auditori però, al llarg del matí la xifra d’adherits i simpatitzats va anar creixent fins a superar les 1.500 persones.

Després de l’aprovació del Manifest, alguns dels representants dels partits que formen la coalició (Els Verds-Alternativa Verda, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català, PSAN, Democràcia Catalana i Solidaritat per la Independència) van fer un breu parlament. Així, Santi Vilanova, en representació d'Els Verds-Alternativa Verda, va destacar que “l’estat al que espirem ha de ser ric en qualitat de vida i és per això, que aposten per una política ecològica per preservar el Medi Ambient"

Si vols baixar el text de la intervenció de'n Santi Vilanova Clica aquí


El líder del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), Josep Guia, va reconeixer: “Ara no només han de ser els valencians que parlin de SI sinó que tots vosaltres en parleu com si fóssiu valencians” posant de manifest la importància d’aconseguir la unitat dels Països Catalans. Agustí Soler, del Partit Republicà Català, va assegurar que “la grandesa de les nacions es mesura segons la seva gent, fomentem doncs, els valors de la pau, dels drets de les persones i dels drets humans”.

Tot seguit, Anna Arqué, número cinc de SI per Barcelona, va donar el tret de sortida als parlaments anunciant les entitats socials que eren presents a la Primera Convenció Nacional de SI i donant la paraula als membres de partits internacionals com l’N-VA de Flandes, representat pel seu portaveu, Jan Jambon, que va destacar que la seva presència a la Convenció Nacional de SI es devia, sobretot, a una qüestió d’afinitats amb Catalunya: “No sóc aquí només com a membre del partit sinó també com a nacionalista flamenc perquè hi ha moltes similituds entre ambdós territoris”. I és que Jambon ha donat suport al projecte polític encapçalat per Joan Laporta assegurant que “sóc aquí per la lluita pacífica i la llibertat”. Per la seva banda, Brice La Fontaine, secretari general d’Unitat Catalana, partit amb el qual SI ha signat un acord de col·laboració, va posar sobre la taula la marginació que pateix el catalanisme a la Catalunya Nord, però va destacar que gràcies a la tasca del seu partit s’ha donat més visibilitat al català en l’esfera pública.

En el seu torn de paraula de l’escriptora Isabel-Clara Simó, número 4 de SI per Barcelona, va advertir que “això està bullint d’independència i per tant, està a punt”, no obstant va reconeixer que “potser ens deixarem alguna rascadeta però, el camí està començat i qui no ho vulgui veure que s’hi posi fulles” i va recordar davant dels més de 1.500 adherits i simpatizants de SI que “els enemics d’una Catalunya Independent serien els espanyols, els catalans espanyolistes i els independentistes puritans que sempre tenen un però a l’hora d’anar cap al camí de la llibertat”.

Tot seguit va arribar el moment de presentar els candidats de les quatre circumscripcions, els caps de llista de les quals van elogiar les seves llistes. En aquest cas, el candidat de SI per Girona, Toni Strubell, ignora “el segle que representen les altres formacions, però SI és l’opció independentista del segle XXI”. Strubell va explicar que la llista per Girona és transversal i ha reconegut que “allò que més il·lusió em fa és que hi hagi persones tan importants des del principi fins al final” a la vegada que ha destacat que Núria Cadenes tanqui la llista que ell encapçala. D’altra banda, el cap de cartell per Tarragona, Hèctor López Bofill, va assegurar que “aconseguirem els 68 diputats que calen per la independència” perquè “som l’esperança, la il·lusió i la veritat” i va destacar que la seva llista és diversa amb “gent competent que estima la terra”. I Francesc Xavier Segura, que encapçala la llista per Lleida va insistir que “la gent de SI és valenta perquè s’ha aferrat a l’oportunitat d’estirar cap a la independència a persones com jo i hem aprovat el manifest electoral que ens diu com hem d’anar i allà on volem anar”.

Els darrers candidats en intervenir van estar els promotors del projecte de SI. El número tres per Barcelona, Uriel Bertran, va explicar que “el 27 d’octubre farà tres mesos que existim i si amb aquest temps hem estat capaços d’aconseguir tot el que tenim, en quatre mesos, el dia de les eleccions, el 28 de novembre, podem aconseguir la majoria”. Bertran va alertar que “intentaran frenar-nos, però serà massa tard perquè aquest moviment no som nosaltres sinó el poble català” i precisament, “d’aquest moviment sortiran les persones que dirigiran el país”. El candidat de SI, referint-se a l’himne de Catalunya, va recordar que “el 28 de novembre Catalunya podrà començar a ser de nou rica i plena, tornarà la lluita dels nostres avantpassats i anirem pels 68 diputats”. Alfons López Tena, número dos per Barcelona, va destacar que “aquí hi som els que hem de sostenir el cor bategant que és l’esperança de Catalunya”. López Tena també va assegurar que “ara és el moment de treballar per la llibertat de Catalunya” i és que “no hem de deixar un altre generació sota Espanya”.

I, finalment, el candidat de SI a la presidència de la Generalitat, Joan Laporta, va defensar la independència com a solució a la crisi global i va explicar com va néixer la coalició que encapçala: “He posat la meva notorietat al servei del país perquè com a català tenia l’obligació de fer-ho però, el detonant per l’aparició de SI va ser la visita de l’Uriel Bertran i l’Alfons López Tena que van fer renúncies molt importants” i també “la mobilització del 10 de juliol que no anava en contra del Tribunal Constitucional (TC) sinó que es cridava independència”. Precisament, Laporta va donat gràcies al TC “perquè ens ha ensenyat la via que hem d’agafar” i és que amb un estat lliure “Catalunya no perdria 22.000 milions d’euros l’any” xifra que representa el 10% del PIB català. Laporta va insistir que la independència s’aconseguirà “a través de la via pacífica i democràtica” i va demanar a tots els adherits i simpatitzants “coratge i audàcia” per aconseguir la llibertat. “El dia després de la independència els catalans aniran a treballar com sempre amb l’única diferència que estaran governants per algú que pensa en els seus interessos”, va detallar el candidat de SI a la presidència de la Generalitat. Laporta va afegir que la classe política “només s’ha dedicat a plorar i això s’ha de castigar a les urnes, democràticament” ja que “després de la vergonya que ens han fet passar amb l’Estatut ara ens diuen que el desenvoluparan per la porta del darrera, cosa que els catalans no acceptem perquè anem amb el cap ben alt”, va advertir. El cap de llista de SI va destacar que “serem independents quan les dones ho vulguin ser, ja que tots els grans països són un matriarcat i elles són les que donaran vida a la independència”. Amb tot, Laporta va afirmar que “jo no vull que els meus fills siguin independentistes, tenim tot el dret a la recerca de la felicitat”.

L’acte va acabar amb tots els candidats de SI sobre l’escenari amb el cant dels Segadors.


Mentre a Barcelona es celebrava la Convenció Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència, a Vic es reunien milers de persones per realitzar un Lipdub per la Independència. Vegeu el video del que ha estat reconegut com un rècord mundial.

.

30/8/2010: EV-AV abandona la coalició SI i s’adhereix a Solidaritat Catalana – Coalició per la Independència

Després d’un mes d’agost d’intens treball i d’haver constatat l’elevat grau d’inoperativitat política de la coalició SI i de la manca de garanties per poder defensar els objectius de l’ecologia política, la organització ecologista Els Verds – Alternativa Verda ha decidit abandonar la coalició SI i treballar en el marc de Solidaritat Catalana – Coalició per la Independència , donat que aquesta coalició ofereix més garanties per a la defensa dels ideals ecologistes que Alternativa Verda ha pregonat des de la seva fundació.

Aquesta decisió es va fer pública el 31 d’agost de 2010. Vegeu la noticia al web de Solidaritat Catalana per la Independència. Vegeu la intervenció de Santiago Vilanova a la roda de premsa.

.

28/7/2010: neix la Coalició per la Independència – SI

El dia 27, sota l’auspici dels promotors i signants del Manifest del 12 d’abril, després de moltes hores de feina, set partits, Bloc Sobiranista Català, CUP Arenys de Munt, Crida per la Terra, Els Verds-Alternativa Verda, Força Catalunya, Partit Republicà de Catalunya i Suma Independència, vam acordar formar la Coalició per la Independència – “SI” i el dia 28 la vam presentar públicament al Col•legi de Periodistes.

Es tracta d’una coalició unitària, transversal i plural que, salvant diferències ideològiques i d’una bona dosi de generositat per part de tots els integrants, estableix com a prioritat el treball per assolir la independència de la nostra nació.

Aquesta coalició compta amb el suport de les entitats: Acte de Sobirania, CADCI, Cercle Sobiranista Terres de Ponent, Cercle Català de Negocis, Col•lectiu 1714, Estat Català, Gent de la Terra, Institut IPEC, i Plataforma pel Dret a Decidir.

Els integrants de “SI” hem demanat a tots els partits i entitats independentistes que s’incorporin o adhereixin per tal que la candidatura independentista sigui única i ens permeti obtenir la majoria absoluta en les immediates eleccions al Parlament de Catalunya.

.

CRIDA dels impulsors del Manifest del 12 d'abril a CiU, ERC, Reagrupament i Solidaritat Catalana

El Manifest del 12 d’abril fa una “crida a tots els grups, moviments, partits, associacions i plataformes independentistes, perquè es posin d’acord per presentar una candidatura transversal, equilibrada i unitària, que motivi als abstencionistes i porti al Parlament un estol de diputats que, sense renunciar a les seves personals ideologies es comprometin a treballar units, per a prioritzar en tot moment l’objectiu de la independència”.

L’Objectiu dels impulsors del Manifest és que es presenti una sola candidatura per a la independència a les eleccions catalanes del 2010. SI, COALICIÓ PER A LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA és un espai obert a qualsevol partit que prioritzi la independència, on s’hi han establert unes regles democràtiques justes perquè tots els partits s’hi sentin còmodes i participin en una candidatura única equilibrada i plural.

Al nostre parer, les formacions CiU, ERC, REAGRUPAMENT i SOLIDARITAT CATALANA han de formar coalició amb SI, COALICIÓ PER A LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA tot respectant els acords anteriors d’unitat per a la independència; llibertat d’acció política, llibertat de vot al Parlament per a qüestions ideològiques i valoració justa del pes de cada formació mitjançant un consell d’arbitratge . Estem segurs de que el nombre de diputats sobiranistes obtinguts d’aquesta manera serà tant gran que, amb la participació de tots els partits esmentats, la proclamació de la independència serà un fet a la propera legislatura.

Els partits de la coalició han de saber confeccionar una única llista que es presenti a les properes eleccions catalanes. S’han de comprometre a proclamar la independència al assolir una majoria al Parlament i han de desenvolupar una gran campanya electoral amb l’ajut de les associacions col·laboradores, per explicar el seu programa als ciutadans.

Recordem en tot moment, que s’ha de subordinar els interessos personals i polítics a ĺinterès superior del Poble de Catalunya i de la Terra Catalana.

Barcelona a 1 d’Agost del 2010
Antoni Badia i Margarit, Joan Blanch, Moisès Broggi i Oriol Domènec.

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG