Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Resistències
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 |

Comunicats d'EV-AV
Any 2009

- 22 de febrer de 2009: Alternativa Verda demana la destitució dels consellers Baltasar i Tresserras
- 21 de març de 2009: Conseller Saura, dimiteixi, si us plau!
- 12 de maig de 2009: Alternativa Verda i el GCTPFNN denuncien al govern espanyol per la multa a la C.N. d'Ascó
- 18 de maig de 2009: Alternativa Verda demana el vot en blanc a les Eleccions al Parlament Europeu 2009
- 19 de desembre de 2009: Llibertat per a Juanxo!


Comunicat de premsa, 19 de desembre de 2009
ALTERNATIVA VERDA DEMANA L'ALLIBERAMENT IMMEDIAT DE JUANXO LOPEZ DE URALDE, DIRECTOR DE GREENPEACE ESPAÑA

Llibertat per a Juanxo!

Juanxo Lopez de Uralde, director executiu de Greenpeace Espanya ha estat detingut per la policia danesa, quan realitzava una acció de protesta contra els dirigents dels estats nació que han demostrat, una vegada més a la COP15, no estar a l’altura dels reptes climàtics, doncs ni tan sols han estat capaços de fixar les reduccions de gasos d’efecte hivernacle necessàries per evitar que la temperatura de la Terra pugi més de 2 graus.

Alternativa Verda vol manifestar la seva total solidaritat amb l’acció que ha protagonitzat el director executiu de Greenpeace Espanya i manifestar el seu rebuig més energic per la represió exercida per la policia danesa i del govern danès durant la COP15. Alternativa Verda s’ha adreçat al primer ministre danès (Sr. Lars Løkke Rasmussen) demanant l’alliberament immediat de Juanxo.

A la vegada, Alternativa Verda fa una crida a la ciutadania per què expressi la seva repulsa per la detenció del director executiu de Greenpeace Espanya, enviant missatges de protesta a l’embaixada de Dinamarca en el Reino de Espanya demanant l’alliberament immediat de Juanxo Lopez de Uralde.

Adreça postal de l’embaixada de Dinamarca a Madrid:
Serrano 27 7º, 28001 Madrid
Telèfon: 914 318 445
Fax: 914 319 168
web: www.ambmadrid.um.dk e-mail: madamb@um.dk

Per veure el video de la seva detenció

.

Comunicat de premsa, 18 de maig de 2009
ALTERNATIVA VERDA DEMANARÀ EL VOT EN BLANC A LES ELECCIONS EUROPEES 2009

El Parlament Europeu s´està convertint en un instrument a favor del creixement il·limitat i en un promotor d´un mercat de l´energia al servei dels grans oligopolis energètics.

El partit ecologista català, Els Verds-Alternativa Verda (EV-AV), fundat el 1983, no presenta cap candidatura a les Eleccions Europees de 2009. EV-AV ha optat per demanar el vot en blanc als seus votants i simpatitzants en les properes eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny.

EV-AV considera positiu l´acte d´anar a votar per mostrar la voluntat de la ciutadania ecologista de participar democràticament en la construcció d’una Europa dels Pobles basada en les bioregions/econacions; el decreixement i un model energètic descentralitzat fonamentat en les energies renovables, en l’ús eficient de l’energia i dels bens comuns del planeta, d’una forma equitativa I justa.

El Parlament Europeu, i tots els partits en ell representats, siguin de ‘dretes’ o de ‘esquerres’, s´estan convertint en un instrument polític al servei del creixement il·limitat promogut pels grans lobbies bancaris, financers i industrials, tots al servei d´un mercat ‘lliure’ d´energia que monopolitzen els grans oligopolis energètics. Amb el manteniment d´Euratom (el tractat europeu de l’energia atòmica) resulta molt dificil qualsevol procés de canvi de paradigma energètic a favor de l’aprofitament I ús descentralitzat de les energies renovables.

Fins i tot el Grup Verd del Parlament Europeu ha acabat assumint el trist paper de comparsa, actuant com una opció socialdemócrata enverdida, i assumint els vicis del parlamentarisme i del “status quo”, contràriament a la tasca innovadora i rupturista per la que es van crear les opcions ecologistes polítiques a Europa i arreu del món.


.

Comunicat de premsa, 12 de maig de 2009
ALTERNATIVA VERDA I GCTPFNN DENUNCIEN AL MINISTRE D'INDUSTRIA DEL GOVERN ESPANYOL PER LA MULTA A LA C.N. D'ASCO

Alternativa Verda i el Grup de Cientifics I Tècnics per un Futur No Nuclear denuncien al ministre d’Industria del govern espanyol per imposar una multa ridícula de 15,39 millons d’euros a ENDESA, propietària de la central nuclear d’Ascó.

Per què és ridícula la multa? Doncs per que solament representa la venda de l’electricitat generada en unes 205 hores de funcionament de les dues unitats de la central nuclear d’Ascó.

El dia que es va fer pública la multa (11 de maig) el preu de mercat de l’electricitat era d’uns 0,0367 €/kWh. Això vol dir que l’import de 15.39 milions d’euros és igual al preu de venda de 419.346.049 kWh generats, que dividits per la potència conjunta dels dos reactors (2.044 MW), en resulten 205,16 hores o el que és el mateix 8,55 dies.

Només amb la venda de l’electricitat generada en 8,55 dies ENDESA cobreix el cost de la multa, imposada pel govern espanyol, per haver actuat de forma totalment irresponsable posant en perill no solament la salut de les persones que viuen a l’entorn de les nuclears d’Ascó, sinó vulnerant el seu dret a viure en un entorn lliure de radioactivitat, a causa de la fuita radioactiva que es va produir entre finals de novembre de 2007 i abril de 2008, i de la qual la població se’n va assabentar mitjançant un comunicat de Greenpeace fet públic a finals de març de 2008.

Així és com els governs ‘castiguen’ a les empreses que empren la perillosa tecnologia nuclear per a la fabricació de Plutoni i obtenir, de passada, electricitat. Així és com els governs manifesten obertament la seva complicitat amb tecnologia nuclear, incompatible no solament amb la vida a la Terra sinó incompatible també amb qualsevol societat realment democràtica.

Alternativa Verda demana al govern espanyol que la multa sigui, almenys, equivalent a l’import de la venda de l’electricitat que s’hagués generat durant tots els dies que va durar la fuita (entre finals de novembre de 2007 i abril 2008), uns 5 mesos pel cap baix (150 dies o 3.600 hores). Això voldria dir una multa per l’import de la venda de 7.358.400.000 kWh o el que és el mateix, 270.053.280 milions d’euros.

Ja n’hi ha prou de complicitats entre el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç del govern espanyol i la indústria nuclear!

Ja n’hi ha prou de silencis còmplices del govern de la Generalitat amb la indústria nuclear!

Davant el fet que ni el govern espanyol, ni el català, són capaços de garantir el dret de la ciutadania a viure en un entorn lliure de radioactivitat, la única alternativa és exigir el tancament de les nuclears ara mateix!


.

Comunicat de premsa, 21 de març de 2009
ALTERNATIVA VERDA DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER SAURA

Els mossos del conseller Saura apallissen estudiants i ciutadans

Qui no s’ho podia creure? Dins de les Universitats i en ple centre de la ciutat de Barcelona, hem pogut veure com la policia catalana – els mossos d’esquadra – colpajava sense cap mirament, amb porres i tota mena de cops i empentes, a estudiants i a persones del carrer. Qui no s’ho imaginava (doncs no és imaginable en una societat democràtica) ara ho haurà vist amb els seus propis ulls.

L’actuació dels mossos d’esquadra, sota el comandament del conseller Saura, del secretari del departament d’interiror, Joan Boada, del secretari de seguretat, Joan Delort i del director general de la policia, Rafael Olmos ha estat una actuació digna tant de la policia franquista com dels repressors dels fets de Maig de 1937! Pot-ser serà casualitat que Joan Saura i Joan Boada militen en un partit que es considera l’hereu del PSUC que va tenir molt a veure amb la repressió dels fets de Maig de 1937 a la ciutat de Barcelona?. Pot ser deu ser qüestió genètica?

Aquest és el paper de la policia en una societat democràtica?

Si us plau, Sr. Saura, dimiteixi d’una vegada!

Si voleu veure imatges cliqueu aqui i aqui


.

Comunicat de premsa, 22 de febrer de 2009
ALTERNATIVA VERDA DEMANA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT LA DESTITUCIÓ DELS CONSELLERS DE MEDI AMBIENT I DE CULTURA

Els consellers Baltasar i Tresserras incapaços de fer possible l’aprofitament solar FV al Monestir de Poblet

El Monestir de Poblet s’ha planejat construir una instal·lació solar fotovoltaica per posar el seu granet de sorra en el compliment del Protocol de Kyoto. Per això vol construir unes pèrgoles solars FV a l’indret on hi ha l’actual pàrking del monestir.

Però ves per on, l’administració catalana (especialment el Departament de Medi Ambient i Habitatge i el Departament de Cultura, els titulars dels quals són el Conseller Baltasar i el Conseller Tresserres) els hi ho impedeix, amb arguments basats en una interpretació mal intencionada o esbiaixada de la Llei 22/1984, de 9 de novembre, que declara paratge natural d’interès nacional una part de la vall del monestir de Poblet i de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català.

Avui, és perfectament compatible l’aprofitament de l’energia solar amb la conservació del patrimoni cultural i natural. Fa menys d’un any, l’estat de la ciutat del Vaticà va instal·lar un teulat solar FV sobre d’un dels edificis que formen la residència papal (en concret sobre la sala d’audiències Pau VI), que compleix escrupulosament els criteris de la Carta de Venecia o Carta Internacional per a la conservació i restauració dels monumenis i indrets de valor històric, que va ser adoptada en el II Congrés Internacional d’Arquitectes i Tècnics de monuments històrics. La raó d’aquesta decisió papal va ser posar en evidència que la protecció ambiental i la promoció de les energies renovables és un dels compromisos majors de l’actual Papa. Aquesta actuació emblemàtica del Vaticà, en un dels monuments històrics més emblemàtics del món occidental, ha estat recentment guardonada amb el Premi Solar Europeu 2008 en la seva categoria d’arquitectura solar i desenvolupament urbà (vegeu El Vaticà guardonat amb el Premi Solar Europeu

Arran del fet que el Monestir de Pobleu ha vist com l’administració catalana li impedeix assumir la seva responsabilitat i el seu deure de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i demostrar a la societat catalana que és possible aprofitar el Sol i a l’hora conservar el patrimoni natural i cultural, ALTERNATIVA VERDA s’adreça al President de la Generalitat i li demana la destitució immediata dels consellers Baltasar i Tresserres per la seva manifesta incapacitat a liderar la societat catalana pel camí del compliment del protocol de Kyoto, i impedir que la societat civil pugui assumir les seves responsabilitats de reconversió ecològica tal com vol fer el Monestir de Poblet.

I més quan el Conseller Baltasar preten participar en les 12 hores de lectures antinuclears del dimarts 24 de febrer a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, mentre està impedint que Monestir de Poblet pugui disposar d’una instal·lació solar fotovoltaica.

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG