Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
Municipals, maig 2019 | Parlament de Catalunya, 21 desembre 2017 | Parlament de Catalunya, 27 setembre 2015 | Municipals, maig 2015 | Consulta 9N, 9 novembre 2014 | Europees, maig 2014 | Parlament de Catalunya, tardor 2012 | Municipals, 22 maig 2011 | Parlament de Catalunya, tardor 2010 | Generals, març 2008 | Municipals, 27 maig 2007 | Parlament de Catalunya, tardor 2006 | Referèndum Estatut, juny 2006 | Europees, juny 2004 | Generals, març 2004 | Municipals, 25 maig 2003 | Parlament de Catalunya, tardor 2003 |

Eleccions Generals (març 2008)

ELS VERDS - ALTERNATIVA VERDA

Amb el lema ‘Per una Catalunya sense nuclears i lliure de transgènics', presentem candidatures a les circunscripcions electorals de Girona (Congrés i Senat) i a Barcelona (Senat).

Resultats d’Els Verds – Alternativa Verda a les EG2008

Girona:
- Congrès: 2.052 vots - 0,62% (EG2004: 1.836 - 0,51%)
- Senat: S.Vilanova 8.093 vots (2,45%)

Barcelona:
- Senat: Josep Puig 25.203 – 0,92%


Manual per votar VERD Baixa el document

Alternativa Verda, la més veterana formació política ecologista catalana presenta, una altra vegada, candidatures independents a les Eleccions Generals al Congrés i al Senat de l’Estat Espanyol. Ho fa a Girona, igual que a les Eleccions Generals 2004, i, aquesta vegada, també a Barcelona, però solament al Senat.

La Candidatura al Senat a Barcelona, l’encapçala en Josep Puig i Boix (doctor enginyer industrial i consultor en energies renovables) i l’acompanya la Cristina Domingo i Gómez (llicenciada en medicina i especialista en medicina tradicional xinesa).

A Girona, la Candidatura al Senat està formada per en Santiago Vilanova i Tané (periodista i consultor ambiental) i la Mª Rosa Comellas. La Candidatura al Congrés està encapçalada per en Xavier Garcia i Pujades (periodista i escriptor) i na Maria Laffitte i Masjoan (música i cantant). que ens va deixar el 15 de febrer, doncs va morir sobtadament .


El PROGRAMA ELECTORAL d’Els Verds-Alternativa Verda es basa en les propostes següents:

ENERGIA. Captar les energies lliures, netes i renovables:
- tancament de totes les centrals nuclears existents a Catalunya i a l’Estat Espanyol
- abandonament ordenat dels combustibles fòssils
- desenvolupament intensiu de polítiques energètiques basades en l’eficiència energètica i les energies netes i renovables: Espanya 100% renovable!

SALUT. Fomentar la salut de les persones i de l’entorn
- reconeixement i divulgació de totes les medecines no convencionals per mantenir la salut i recuperar-la quan s’emmalalteix i proposar la incorporació de professionals de la psicologia als centres de salut de medicina convencional
- manteniment i regeneració de la salut dels sistemes naturals: qualitat de l’aire, de l’aigua i dels sòls
- generalització de l’urbanisme i l’arquitectura saludables i ecològica i energèticament responsables
- garantir el dret a una alimentació sana i saludable: reconversió de l’agricultura química-productivista cap a l’agricultura ecològica i oposició a la introducció d’organismes genèticament modificats (suport a la Iniciativa Legislativa Popular per declarar Catalunya lliure de transgènics)

ECONOMIA. Per una economia al servei de les persones.
- foment de les inversions en els sectors econòmics social i ecològicament responsables i potenciar la banca ètica
- foment i recuperació de les economies locals al servei de les comunitats locals
- oposició a les grans infraestructures que destrossen ecològicament i social el país: No a la MAT!

POLÍTICA. Per una política al servei de la societat i dels sistemes naturals
- reforma del sistema electoral en base a llistes obertes
- creació de mitjans de comunicació lliures i democràtics, controlats per la comunitat local
- generalització de la mediació en tota mena de conflictes locals, nacionals i internacionals


La nostra porposta de reforma del sistema electoral

Els Verds - Alternativa Verda es presenta per reivindicar l’autonomia de l’ecologia política catalana (respecte d’altres formacions polítiques) i per exigir una llei electoral que permeti l’eclosió a Catalunya de noves formacions polítiques, tot trencant el monopoli dels partits que actualment exerceixen el poder al servei del productivisme ecològicament destructor. Aquesta reforma electoral ha de passar, fonamentalment, per les llistes obertes:

1. Una concepció de la votació electoral en funció de la persona que es presenta a una contesa ­ i no únicament del partit que representa ­ mitjançant el sistema de llistes obertes;
2. El dret de l’electorat a rebre informació de les opcions polítiques que concorren a les eleccions sense excepcions i el deure del sistema democràtic de proporcionar-la;
3. El dret polític de cada opció que es presenta a unes eleccions a rebre una compensació econòmica per vot obtingut, independentment del resultat electoral, i el deure del sistema democràtic d’aportar-la;
4. El dret democràtic a un tracte igualitari ­ pel que fa a la presència de les opcions polítiques concurrents ­ en els espais electorals als mitjans de comunicació públics.

Mentre no es produeixin aquestes condicions democràtiques, la llei electoral serà una eina al servei de les burocràcies dels grans partits polítics presents al Parlament de Catalunya i que, en representació de Catalunya, són presents al Congrés del Diputats.


A L'HORA DE VOTAR: DRETES O ESQUERRES, ES AQUEST EL DILEMA?

En un món on els governs de dretes ha anat incorporant propostes socials de l’esquerra i on els governs d’esquerres han anat fent polítiques econòmiques dretanes, la divisió política clàssica dels temps recents entre ‘dretes’ i esquerres’ es va difuminant.

Per això l’alternativa política de l’ecologia, des dels seus orígens, ha questionat aquesta divisió, per mes que s’entestin determinats grups d’esquerres de voler apareixer davant la ciutadania com si fossin ‘verds’. Sempre seràn com les sindries: roig per dins i verd per fora, sempre seràn rojos guarnits de verd.

Tal com ha escrit encertadament Wolfgang Sachs (del Wuppertal Institute): “El món mai més estarà dividit entre les ideologies d’‘esquerra’ i de ‘dreta’, sinó entre aquelles persones que accepten límits ecològics i aquelles que no els accepten.”

I aqui rau la raó de ser de l’alternativa política ecologista, l’Alternativa Verda.

I en això s’inspira l’Alternativa Verda a l’hora de proposar polítiques que molt dificilment ni les dretes ni les esquerres seran capaces ni de proposar ni de dur a terme, pel simple fet que elles són esclaves dels seus orígens: una revolució industrial, basada en materies primeres fòssils i minerals no-renovables, considerades com si fossin inesgotables, cosa que fa que el sistema de producció les empri de forma molt poc eficient, convertint-ne una gran part en emissions i residus de tota mena, que la Terra no sap, ni pot, reciclar.

L’Alternativa Verda del segle XXI proposa acceptar que la Terra té límits ecològics que no es poden creuar.

La Terra, el nostre bonic planeta que compartim amb tots els altres éssers vius, en una intrincada trama de vida, és un sistema tancat pel que fa a materials (els que hi ha a la crosta de la Terra), però obert pel que fa a energia (les incomptables quantitats d’energia solar).

I els humans només tindrem una alta probabilitat de sobreviure-hi si som capaços d’organitzar-nos a imatge i semblança dels sistemes naturals (que s’han desenvolupat durant milions d’anys i el seu funcionament ha superat tota mena d’alts i baixos). Només serem capaços de continuar en aquest planeta si s’accepta que els humans formem part dels sistemes naturals i si som capaços de bastir una societat que funcioni en base als fluxos de radiació solar que la Terra rep. Aquests fluxos si be són il·limitats en el temps, són ben limitats en l’espai (la constant solar). I aquests són els límits que la societat industrial productivista-consumista ha creuat. Aquests són els límits que mai haviem d’haver creuat.

Si votes, vota Els Verds – Alternativa Verda!
Vota Els Verds – Alternativa Verda a Barcelona (Senat) i a Girona (Congrés i Senat)

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG