Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
ddbo00 | ddbo01 | ddbo02 | ddbo03 | ddbo04 |

Ecologisme 'de debò'

ddbo01: el Conseller Saura i Can Ricart

El Conseller Saura diu:
‘La seguridad debe garantizar la libertad y los derechos de los ciudadanos’ (Entevista de Jordi Barbeta i Silvia Hinojosa a Joan Saura, La Vanguadia, 26 de noviembre de 2006)

El que fa el Conseller Saura:
‘. . . la Conselleria (d’Interior) ordenó que los agentes de ambos cuerpos cercaran todo el perímetro del complejo (Can Ricart) para impedir no sólo el acceso de mas personas sino tambiém la entrada de alimentos, agua o pañales.’ (La Vanguardia, Vivir, 3 de diciembre 2006).

El Conseller Saura, defensa els Drets de les persones o els vulnera?. Mirem el que diu la Declaració dels Drets Humans de les Nacions Unides, 1948:
Article 25
1. Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri la seva salut, el seu benestar i els de la seva família, especialment quant a alimentació, a vestit, a habitatge, a atenció mèdica i als necessaris serveis socials; tota persona té dret a la seguretat en cas de desocupació, malaltia, invalidesa, viduïtat, vellesa o en d’altres casos de pèrdua dels mitjans de subsistència a causa de circumstàncies independents de la seva voluntat

Ni a les presons, on les persones estan privades de llibertat, es practica aquesta forma de fer: impedir a les persones el poder disposar d’aliments.

Per les persones que hagin vist el magnífic film Queimada (dirigit per Gillo Pontecorvo, amb música d’Ennio Morricone, 1969), l’actuació del Conseller Saura s’assembla més al personatge interpretat per Marlon Brando (l’agent William Walker), fent el seu paper de cap dels repressors, que no pas a l’heroi del film (José Dolores) que lidera la revolta contra les injustícies del colonialisme.

La conxorxa política, judicial amb els poderosos.

El dia 13 de desembre de 2006, els Mossos del Conseller Saura apliquen l’ordre judicial de desallotjament de les naus de Can Ricart ocupades pel col•lectiu La Makabra.

Els que s’autoqualifquen com ‘d’esquerres i ecologistes de debò’, representats pel Conseller Saura, duen a la pràctica la mateixa política i les mateixes actuacions que les que farien els governs de dretes. Tots dos, esquerres i dretes defensen amb la violència policial els drets d’un propietari (la sacrosanta propietat), mentre toleren la vulneració del dret constitucional a l’habitatge digne d’una bona part de la població.

Què hagués hagut de fer un Conseller ecologista?

Simplement presentar-se al lloc dels fets i negociar amb totes les parts implicades per cercar una solució al problema. I si el Conseller no se’n surt, cercar l’ajut en un procés de mediació.


ddbo01.02: el Conseller Saura i els estudiants universitaris

Els mossos del conseller Saura apallissen estudiants i ciutadans

Qui no s’ho podia creure? Dins de les Universitats i en ple centre de la ciutat de Barcelona, hem pogut veure com la policia catalana – els mossos d’esquadra – colpajava sense cap mirament, amb porres i tota mena de cops i empentes, a estudiants i a persones del carrer. Qui no s’ho imaginava (doncs no és imaginable en una societat democràtica) ara ho haurà vist amb els seus propis ulls.

L’actuació dels mossos d’esquadra, sota el comandament del conseller Saura, del secretari del departament d’interiror, Joan Boada, del secretari de seguretat, Joan Delort i del director general de la policia, Rafael Olmos ha estat una actuació digna tant de la policia franquista com dels repressors dels fets de Maig de 1937! Pot-ser serà casualitat que Joan Saura i Joan Boada militen en un partit que es considera l’hereu del PSUC que va tenir molt a veure amb la repressió dels fets de Maig de 1937 a la ciutat de Barcelona?. Pot ser deu ser qüestió genètica?

Aquest és el paper de la policia en una societat democràtica?

Si us plau, Sr. Saura, dimiteixi d’una vegada!

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG