Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 |

Comunicats d'EV-AV
Any 2006

- 28/10/2006: Alternativa Verda lamenta que Al Gore no hagi pogut presentar el film sobre el canvi climàtic a Catalunya i que els líders dels partits parlamentaris no vulguin parlar de tancar les nuclears
- 27/10/2006: EV-AV reclama informació i materials a Ercros
- 19/07/2006: Així es fa el frau electoral
- 14/07/2006: Montilla desenvolupista!. IC, què hi fas al govern?

Comunicat de premsa, 28 d'octubre de 2006
ALTERNATIVA VERDA LAMENTA QUE AL GORE NO HAGUI POGUT PRESENTAR LA PEL-LÍCULA SOBRE EL CANVI CLIMATIC A CATALUNYA I QUE ELS LIDERS DELS PARTITS PARLAMENTARIS NO VULGUIN PARLAR DE TANCAR LES NUCLEARS

L´Associació Una Sola Terra havia rebut l´acceptació del ex vice-president dels EUA i el vist-i-plau del president Maragall.

. El partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda que presenta candidatures a Girona i Tarragona, encapçalades per Santiago Vilanova i Josep Puig respectivament, lamenta que Catalunya hagi perdut l´oportunitat de que el ex vice-president dels USA, Al Gore, fes una conferència sobre el canvi climàtic a Barcelona i presentés la pel•lícula “An Inconvenient Truth” (“Una veritat inconvenient”) del realitzador Davis Guggenheim i de la que ell és protagonista i narrador. Aquesta visita de Al Gore hagués coincidit en període electoral.

. El projecte el va presentar l´Associació Una Sola Terra a principis d´any al president Pasqual Maragall, que li donà el vist-i-plau, i estava emmarcat en el IX Simposi Internacional Una Sola Terra. La proposta final de l´associació ecologista, després de que Al Gore presentés la pel•lícula a Cannes, era aprofitar el viatge del ex vice-president a Europa per parlar dels efectes geoestratègics del canvi climàtic, especialment a Paris davant dels diputats francesos.

. Al Gore, va escriure fa quinze anys el best-seller ambientalista “Earth in The Balance”, i s´ha destacat per defensar les energies renovables i manifestar-se crític envers l´energia nuclear. També proposa el desplegament de canals de TV per Internet com alternativa als monopolis de comunicació audiovisual que marginen als moviments socials.

. Una Sola Terra va negociar amb la agència que representa els drets del ex vice-president, The Harry Walker de New York, i aquesta va indicar que acceptarien una contraproposta del Govern de la Generalitat, cosa que no es va produir per la manca d´interés de la Fundació “La Caixa”, Caixa de Catalunya i les empreses Gas Natural i Agbar, institucions que dediquen grans pressupostos la publicitat i als projectes mediambientals. L´associació va passar també el projecte al candidat José Montilla que no va respondre.

. Al Gore, finalment, ha presentat recentment la pel•lícula a Bèlgica, Suïssa, França i Anglaterra i va acceptar parlar sobre el canvi climàtic a Màlaga, el passat 9 d´octubre convidat per la Corporación Tecnológica de Andalucía on es va trobar amb Felipe González .

. -Alternativa Verda lamenta l´ocasió perduda-

. Santiago Vilanova, candidat d'Els Verds-Alternativa Verda per Girona i president de l´Associació Una Sola Terra ha declarat al respecte: “Hem perdut una ocasió única per introduir el debat sobre el canvi climàtic, l´energia i les fonts de producció netes en plena campanya electoral. Lamentem que les principals institucions financeres i empresarials del país, que tant parlen de fomentar la sostenibilitat, no hagin col•laborat en un esdeveniment d´aquest nivell . La presència de Al Gore per recolzar un model energètic sostenible hagués contribuït a millorar la consciència col•lectiva i a aixecar el nivell del debat en aquesta campanya electoral”.

. El candidat gironí d´Alternativa Verda va poder conèixer i preguntar a Al Gore durant unes jornades que es varen celebrar al Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston l´octubre de 1995, organitzats per la International Federation of Environmental Journalists (IFEJ) i la Society of Environmental Journalists nord-americana. En el discurs que l´ex vice-president dels USA va realitzar al Kresge Auditorium del MIT va manifestar que existia una conspiració del lobby del petroli, el carbó i l´energia nuclear per frenar la seva carrera a la Presidència i evitar la signatura del Protocol de Kioto.

. -Propostes d´Alternativa Verda-

. Els Verds-Alternativa Verda proposen en el seu programa promoure una Agència pel ple Desenvolupament de les Energies Renovables a tots els nivells de la societat; garantir el dret a la captació, transformació i ús de les fonts d´energia renovables que es manifestin a nivell local; establir mecanismes de finançament avantatjós per a sistemes d´energies renovables i que totes les transaccions mercantils d´equips d´energies renovables siguin lliures d´IVA. També opten per la creació d´un Departament de Sostenibilitat, Aigua, Energia i Sòls, vinculat a Presidència que coordini totes les polítiques de la Generalitat de manera que siguin coherents amb els principis de sostenibilitat.

. Respecte a les comarques gironines Alternativa Verda proposa tres petites centrals tèrmiques de cicle combinat de entre 50 i 100 megavats ubicades a Roses , Platja d´Aro i Lloret, amb cogeneració i recuperació del calor residual; un forn solar de 50kW de potencia tèrmica per coure ceràmica i metalls a La Bisbal d´Empordà o a Breda ; donar suport al projecte Espai Cousteau-Planeta Oceà al port de Sant Feliu de Guíxols (projecte abandonat per CiU) i construir plantes de biogàs per resoldre els problemes dels purins i recuperar la biomassa forestal per solucionar l´estat dels boscos. També dona suport al decret d´ecoeficiència en els edificis que ha de promoure l´energia solar en el sector de la construcció. “Amb un pla d´estalvi i eficiència energètica a les terres gironines s’estalviaria més del 20% del consum energètic i es resoldrien la major part dels problemes entorn de la demanda que reclamen determinats sectors empresarials i les cambres de comerç”, ha afegit Vilanova.

. -Nuclears i canvi climàtic-

. Pep Puig, candidat d'Els Verds-Alternativa Verda per Tarragona ha manifestat: ‘les centrals nuclears no són necessàries per lluitar contra el canvi climàtic. Aquestes obsoletes centrals es poden tancar i s’han de tancar el més aviat possible i abans no hàgim de penedir-nos’.

. I ha afegit: ‘Avui al costat de les centrals nuclears en funcionament a Catalunya hi ha emmagatzemat el combustible gastat, que conté més Cessi-137 i Estronci-90 que el que hi ha dins del reactor. Si hi hagués un accident o un atemptat a les piscines, i el combustible es deixés sense refrigerar amb aigua, les beines de zircaloy –un aliatge de Zirconi- que recobreixen les barres d’Urani, entrarien en ignició i, segons un estudi publicat, l’any 1997, pel Brookhaven National Laboratory per encàrrec de la NRC americana, es podrien arribar a alliberar entre 8 i 80 milions de Curies de Cessi-137 (a l’accident de Txernòbil se’n va alliberar entre 1 i 3 milions de Curies de Cessi-137), que podrien causar milers de morts i enverinar radioactivament grans extensions de terres, a més de causar enormes pèrdues econòmiques’. I el lider verd ha acabat dient: ‘A més a més, en el combustible gastat que hi ha a les piscines de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs hi ha més de 30 tn de Plutoni, un element inexistent a la natura i extremadament tòxic, química i radioactivament, que és l’element bàsic de l’armament atòmic, doncs amb menys de 10 kg de Plutoni n’ha ha prou per fer una bomba atòmica’.

. ‘Aturar les nuclears és un acte de responsabilitat política davant les generacions actuals i futures. No podem deixar als nostres fills i filles una Catalunya enverinada amb radioactivitat. Aquells que proposen mantenir les nuclears (i fins i tot, construir-ne de noves) estan cometent veritables crims contra la humanitat, tal com va manifestar el Dr. John Gofman, científic que va treballar en la separació de les primeres quantitats de Plutoni pel Projecte Manhattan’.

. EV-AV emplaça als caps de llista dels cinc partits parlamentaris a manifestar el seu rebuig a l’energia nuclear i a comprometre’s per treballar per una Catalunya lliure de nuclears.


Comunicat de premsa, 27 d'octubre de 2006
EV-AV RECLAMA INFORMACIÓ I MATERIALS A ERCROS

Pep Puig, cap de llista d'EV-AV per Tarragona s'adreça a Ercros

En el dia d'ahir, el cap de llista d'Els Verds - Alternativa Verda a la circunscripció electoral de Tarragona, en Pep Puig va adreçar una carta al president-conseller delegat d'Ercros demanant-li un seguit d'informacions i de matèries, referents als possibles efectes sobre la salut de les persones de l'activitat de la factoria que Ercros te a Flix.
En concret, se li demana:
- que lliuri a EV-AV els informe tècnics que l’empresa disposi o hagi realitzat o encomanat a terceres persones, referents a les conseqüències sobre la salut de les persones que pot tenir tant l’ús de la fosforita uranífera com a matèria primera per a la producció del fosfat bicàlcic, com la introducció de fosfat bicàlcic, fabricat a partir de fosforita uranífera, en els pinsos d’engreix de bestiar
- que proveeixi a EV-AV de 25 kg de fosforita uranífera i d'un sac de 25 kg de fosfat bicàlcic.

Pel Dret a saber!
Pel Dret a la salut!
Pel Dret a un món lliure d'enverinament radioactiu!
Comunicat de premsa, 24 de juliol de 2006
MONTILLA DESENVOLUPISTA! IC, QUÈ HI FAS AL GOVERN?

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, es declara obertament desenvolupista.
Els Verds – Alternativa Verda demana a IC que abandoni immediatament el govern!


José Montilla, ministre d’Indústria del govern espanyol i candidat del PSC a la Generalitat ha declarat que: ‘yo no podría gobernar con partidos que estrangulen nuestro crecimiento económico. Y esto quiere decir infraestructuras, y también interconexión eléctrica con Francia’ (La Vanguardia, 23 julio 2006, pàg. 21).

Aquestes declaracions s’han publicat solament un dia després que la premsa recollís el que Montilla havia dit a Salt, en un acte davant membres del PSC de les comarques gironines. Allí va manifestar: ‘si soc president impulsaré la interconnexió elèctrica amb França perquè no es pot hipotecar el futur de les comarques de Girona’. I va continuar justificant la necessitat de la interconnexió ‘perquè és necessària pel tren d’alta velocitat’.

Una vegada més, un polític rellevant manifesta obertament el seu talant desenvolupista, alineant-se amb la concepció del món d’aquells sectors econòmics que duen a terme, com si fos un dogma de fe, la idea de que més desenvolupament equival a més riquesa y més progrés. I ho fa sense contrastar-ho amb aquells sectors socials que qüestionen el dogma ‘més creixement = més progrés’ i que defensen el decreixement com opció per anar bastint una societat més ecològica, justa i solidària. Per aquests sectors emergents, més creixement equival no pas a més progrés sinó que equival a regrés, regressió ecològica, regressió cultural i regressió social.

Si be la ideologia del creixement sense límits s’ha pogut dur a terme en determinats períodes de la història (sobretot en els orígens de l’industrialisme), la societat industrialista actual ha arribat a un punt en el que més desenvolupament comença a significar la destrucció irreversible de les mateixes bases bio-geo-ecològiques sobre les quals es sustenta qualsevol societat i de les cultures que les societats han anat bastint al llarg de la seva evolució.

Així, l’industrialisme desenvolupista curt de mires, agredeix els sistemes naturals (destrucció de sòls fèrtils, enverinament de l’aire i de les aigües, pèrdua de diversitat biològica, destrucció de la capa d’ozó, destarotament del clima, etc.) amb el seu afany malaltís per créixer més i més (més infraestructures, més consum d’energia, més malbaratament d’aigua, més generació de residus, etc.).

El creixement sense límits és incompatible amb poder disposar d’uns sistemes naturals dotats de bona salut ecològica. I això és el que, des de fa temps, defensa l’ecologisme polític català. Això és el s’ha de començar a manifestar des d’amplis sectors de la societat civil, per contrarestar les pressions d’aquells que posen en pràctica la ideologia del creixement sense límits. Per ells generar riquesa crematística vol dir haver de sacrificar els sistemes naturals, i no només els naturals, sinó també els sistemes socials i culturals (desestructuració de les societats, uniformització de les cultures, desigualtats creixents, etc.).

Després de molts anys de desenvolupisme pujolista, ara la suposada ‘alternativa d’esquerres’ sembla ser el desenvolupisme montillista.

Així es va perfilant la política que pot concretar-se en un govern sociovergent desenvolupista, o en una nova edició d’un govern tripartit, on els ecosocialistes (o sia, l’eco dels socialistes) facin el mateix paper, o pitjor, que el han fet en la primera edició del tripartit: el de la trista figura, tapant els draps bruts dels seus socis de govern.

Per això la direcció d’IC, per boca del seu vice-president, Jordi Guillot, s’ha fet eco (exercint, una altra vegada, d’eco dels socialistes) de les declaracions del socialista Montilla, quan ha corregut a manifestar: ‘que els socialistes no comptin amb IC com a socis d’un futur govern, si continuen apostant per fer la interconnexió elèctrica amb França’. EV-AV manifesta que si IC volés exercir d’ecologista ‘de debò’ hauria de sortir immediatament del govern de Catalunya, donat que les declaracions de Montilla són la posició oficial del PSC, soci seu en el l’actual govern català.

Exactament el mateix va manifestar IC, en la darrera campanya electoral, respecte del Túnel de Bracons. Avui el túnel s’està fent, destrossant paratges de gran valor ecològic, cultural i social i IC ha continuat en el govern com si res no hagués passat. Això deu ser el tan pregonat ecologisme ‘de debò’ que IC s’afanya a manifestar obertament en cada campanya electoral, en el seu afany d’enganyar a l’electorat català.

A l’ecologisme polític català mai l’hi ha passat pel cap guarnir de ‘verd’ els draps bruts del desenvolupisme, sigui pujolista o montillista.

L’ecologisme polític català ha desenmascarat, en el passat, el desenvolupisme sense llindars dut a terme, ben clarament, pel pujolisme.

L’ecologisme polític català ha continuat desenmascarant, en el present, el desenvolupisme sense llindars que havia començat a dur a terme el tripartit.

L’ecologisme polític català continuarà, en el futur, desenmascarant qualsevol mena de desenvolupisme sense llindars que pretengui fer el nou govern de Catalunya.

Per una Catalunya que faci les paus amb la natura i les cultures!
Per una Catalunya ecològica, justa i solidària!
Per una Catalunya que cooperi amb la natura i amb les cultures!Comunicat de premsa, 19 de juliol de 2006
AIXÍ ES FA EL FRAU ELECTORAL. El cas de Mèxic.

Uns bons amics ecologistes mexicans ens han fet arribar informació sobre el frau electoral que s’ha comés a les eleccions mexicanes.

Ens demanen que solidàriament fem circular un arxiu en power point on s’expliquen les raons que els porten a afirmar que a les eleccions mexicanes hi ha hagut frau.
Baixa el document

Si vols veure en directe una prova de com i qui fa frau electoral, només cal que cliquis aquí per veure-ho

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG