Perquè EV-AV?
 Crisi d´EV(CEC)
 Comunicats
 Campanyes
 ecologisme de debò ?
 Eleccions
 Opinió
 Conferències
 Política verda
 Agenda
 Vincles
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
Municipals, maig 2019 | Parlament de Catalunya, 21 desembre 2017 | Parlament de Catalunya, 27 setembre 2015 | Municipals, maig 2015 | Consulta 9N, 9 novembre 2014 | Europees, maig 2014 | Parlament de Catalunya, tardor 2012 | Municipals, 22 maig 2011 | Parlament de Catalunya, tardor 2010 | Generals, març 2008 | Municipals, 27 maig 2007 | Parlament de Catalunya, tardor 2006 | Referèndum Estatut, juny 2006 | Europees, juny 2004 | Generals, març 2004 | Municipals, 25 maig 2003 | Parlament de Catalunya, tardor 2003 |

Eleccions municipals del 25 de maig

ELS VERDS - ALTERNATIVA VERDA

La llista d'Els Verds - Alternativa Verda a l'Ajuntament de Barcelona, encapçalada per en Josep (Pep) Puig ha obtingut 3.180 vots. Moltes gràcies a les persones que ens han votat i a les que han col·laborat en la campanya.

Per coneixer les nostres propostes municipals:
- El Municipi lliure i verd, municipi sostenible
- Una altra Barcelona és possible!

Els Verds - Alternativa Verda ha donat suport a diverses candidatures municipals, entre elles:
- a Vic: la encapçalada per en Pep Cumeres (Candidatura d'Unitat Popular)
- a Llinars del Vallès: la encapçalada per na Fidela Frutos (Moviment Alternatiu de Llinars) ha assolit 2 regidors/es, que formen part del nou equip de govern de la ciutat www.llinarsdelvalles.net
- a Torredembarra: la encapçalada per Lluis Suñé ha obtingut 1 regidor (Alternativa Baix Gaià)

Tots els resultats de les Eleccions Municipals 2003

Tots i totes estem desencisats amb la situació política actual i en la forma com es fa servir la democràcia per imposar decisions que no són gens democràtiques. I tot això és pot agreujar encara més si no fem ús del nostre poder, de manera sàvia, per influir en moments clau.

Com que estem convençuts i convençudes que si no fem política, altres la faran per nosaltres, presentem una llista en les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona. Està formada per persones que no són polítics clàssics, sinó persones que practiquen alternatives, avui i ara. Tu mateix(a) pots jutjar-les. Només et demanem el teu suport en fer possible que hi hagi una veu que desentoni en la política dominant i que faciliti que aquestes alternatives es puguin generalitzar.

La llista que Els Verds – Alternativa Verda presenta a l’Ajuntament de Barcelona aplega el millor planter de persones pioneres en practicar innovadors estils de vida i de treball en pau amb la natura i en pau amb les cultures.

La candidatura està encapçalada per en Pep Puig, que va ser Regidor de Ciutat Sostenible a l’Ajuntament de Barcelona (1995-1999), i des d’on va liderar el procés d’adopció de la Carta d’Aalborg de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat i des d’on va liderar el procés d’adopció d’una ordenança solar a la ciutat de Barcelona.

La llista aplega persones que varen impulsar les revistes USERDA (Col·lectiu de Periodistes Ecologistes) i ALFALFA (Col·lectiu TARA – Tecnologies Autònomes Radicals i Autogestionades) a finals dels anys 70. Elles varen ser les pioneres en introduir el debat ecologista a Catalunya, criticant el desenvolupisme com un sistema malbaratador, injust i insolidari i aportant alternatives concretes en els més diversos camps des de l’energia, l’aigua i els materials, fins la salut i el treball.
- En Santi Vilanova, va ser director d’USERDA i del Diari de Barcelona. Avui presideix l’associació Una Sola Terra (organitzadora dels simposis internacionals Una Sola Terra) i és membre del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de Barcelona.
- En Xavier Borràs, va col·laborar amb USERDA i va ser fundador del Moviment Ecologista Català a començaments dels anys 80. Ha estat president de Namasté, associació cívica per a la promoció del benestar del cos i de la ment.
- En Jordi Alemany va coordinar, l’any 1977, el primer monogràfic de la revista Ajoblanco dedicat a l’energia (‘Energías Libres’) i va ser coordinador d’ALFALFA – crítica ecològica i alternatives de 1977 a 1979. També va coordinar els monogràfics de la revista Integral dedicats al la cursa d’armaments (‘Defiende la vida’, 1980) i a les diverses formes de fer servir el Sol de manera descentralitzada (‘El Sol para Todos’, 1981). Avui imparteix cursos i tallers d’Ikebana, l’art floral japonès.
- En Pep Plà, membre de l’equip de redacció d’ALFALFA. Va coordinar, per Ecotopia Ediciones, el monogràfic ‘Energías Libres II: Sol, viento y metano’ (1981) i el llibre ‘El Poder del Viento’ (1982). Avui està al front de l’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya – AFANOC.
- Na Joana Alemany, membre de l’equip de redacció d’ALFALFA. Va coordinar l’extra d’ALFALFA titulat ‘Fiesta, Color y Alquimia en la cocina: manual para la fabricación de conservas de frutas y verduras, vinos, licores, . . ‘. Avui també treballa a AFANOC.

La llista també aplega persones pioneres en la creació d’empreses d’energies renovables i d’empreses de productes i serveis ecològics:
- En Quim Corominas i en Pep Puig varen ser cofundadors d’Ecotècnia S.Coop., l’any 1982, per lo qual han sigut guardonats amb el premi europeu Poul laCour, atrogat per la 2001 European Conference on Wind Energy i d’Ecoserveis (1992), una associació dedicada a la consultoria i a l’educació sobre energia i medi ambient. Actualment comparteixen l’activitat professional entre la docència universitària (UAB) i la consultoria a Ecofys. Ambdós són membres del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de Barcelona.
- En Xavier Gasset, impulsor de Bio a Casa, distribuïdora de productes ecològics a domicili.

La llista també aplega persones que han fet possible la difusió en el si de la nostra societat de sistemes de manteniment de la salut i de guariment no agressius vers les persones i de l’ensenyament de tècniques i sistemes per el creixement personal, i de creació de centres:
- Jordi Orús, fundador i president de la associació Athanor, amb 25 anys de experiència en treballs de creixement personal, editor de les revistes Athanor i Dia de la Terra, cofundador i vocal de la associació Dia de la Terra; i Maria Rosa García, vicepresidenta de la associació Athanor, terapeuta amb 20 anys d`experiència en psicologia transpersonal. Ambdós fundadors i líders del centre Arcadia, experiència autàrquica i un referent en matèria d’experimentació en ecologia i vida natural. Cofundadors de la plataforma ciutadana Hora Mundi.
- Cristina Domingo i Creu Forès, llicenciades en medicina i amb més de 20 anys de pràctica i d’ensenyament de l’acupuntura (Integral Centre Mèdic i de Salut).
- En Josep Oriol Avila, president del Centre d’Estudis Naturistes, entitat pionera a Catalunya en l’ensenyament i la divulgació de les teràpies naturals, del naturisme i dels estils de vida sans i saludables.
- Joana Grego, naturòpata des de fa més de 20 anys, creadora de l’Escola d’Higiene Vital Holística i de la Teràpia d’Armonització Funcional Holística, autora de diversos llibres sobre les teràpies naturals i l’ecologia de la natura humana. Cofundadora d’Eco-Opció - Centre de subministraments i serveis ecològics, Botiga alternativa i Centre d’activitats bioculturals.
- Na Susanna M.Grego, cofundadora i actual directora d’Eco-Opció. Ha dedicat tota la seva vida a la difusió de la consciència ecològica i holística.
- Anna Piqué, diplomada en naturopatia. Terapeuta en flors de Bach, membre de l’associació APEH (asociación española de naturopatía), especialista en dieta i nutrició amb més de 15 anys d’experiència en el sector de la medicina natural i l’alimentació ecològica. Cofundadora de la botiga – ‘centro de salud integral La Tierra’.
- Enrique A. Garcia Terres, terapeuta manual i energètic i instructor de cursos d’autoconeixement. Delegat de la RAI (Asociación Internacional de Reiki) a l’Estat Espanyol i Llatinoamèrica. Representant a España de la Fundació AMARAN (Fundación internacional de proyectos humanitarios y ecológicos). Director del centre de teràpies alternatives Maranatha.
- Eva Montferrer, especialitzada en Psicologia Evolutiva, Astrologia, Fisionomia i Grafologia de les que imparteix cursos i tallers des de fa 20 anys. Coautora dels llibres ‘Escáner de la psique humana’ i ‘Las nueve etapas de la evolución humana’. Fundadora del centre de teràpies alternatives Espai Indra.
- Griselda Vidiella, psicòloga holistica, grafòloga, naturopata i terapeuta amb més de 20 anys d’experiència en medicina natural i creixement interior. Fundadora de la Fundació FAC l’any 1993 (1ª fundació de medicines alternatives a l’Estat Espanyol). Directora des de 1994 del centro FAC.

A la llista hi ha també persones amb especial significat
- En Pere Carbonell que treballa professionalment sobre els efectes de les baixes dosis de les radiacions ionitzants. Es va doctorar a la Universitat de Bremen, amb una tesi sobre els Efectes retardats induïts per la radiació residual a Hiroshima i Nagasaki i on va treballar en els camps de la física dels reactors, la seguretat nuclear i la radiologia. A començaments dels 80 va ser cap del negociat de Radiacions Ionitzants dins la Direcció General de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya. Va coordinar l’estudi encomanat per la Coordinadora d’Ajuntaments per a una moratòria nuclear – CAMON, sobre els efectes de la mineria d’urani a Catalunya. Avui es cap del servei de Radiofísica i Protecció Radiològica d’un hospital públic.
- En Joan Carulla, un pioner de l’agricultura urbana en edificis d’habitatges. En Joan, de forma pacient, ha anat transformant uns espais urbans sense vida en espais plens de vida vegetal, cosa possible quan es practica l’art del compostatge (descomposició aeròbica de la matèria orgànica residual). Reconstruir el sòl (encara que sigui en terrats i terrasses), amb l’ajut de l’aigua de pluja (recollint-la i guardant-la) i amb la llum dels raigs del Sol, possibilita que en un edifici urbà es puguin conrear verdures i fruites, podent disposar in-situ d’aliments sans i saludables.

Altres persones ben significades de la llista són:
- en Rafael Subirachs, músic, cantant i compositor. Quinzè membre d'Els Setze Jutges. Divulgador del cant dels segadors en la seva versió històrica (Catalunya Comtat Gran). Va participar en el festival Visca la Terra a l'Esquirol organitzat pel Comitè Antiurani d’Osona l'any 1979. Autor de la música de NUCLEAR sobre dos textos escrits expressament contra les prospeccions d'urani a la comarca d'Osona escrits per Maria Àngels Anglada i Pere Quart (Joan Oliver). Autor de Verdaguer 2000 Cançó de la Terra, l'obra dramàticomusical que reivindica Verdaguer com a poeta nacional de Catalunya, precursor de la llengua catalana moderna, al servei dels humans i de la natura.
- na Mirta Manzetti, dinamitzadora socio-cultural, creadora i directora del Programa ‘Baila el Mundo’ per al Projecte MUS-E Internacional a Catalunya on participen 700 nens amb problemes d'exclusió social. Creadora i directora de peces per al grup d'Acció Contra La Violència Domèstica de Nou Barris. Directora d'espectacles de la Fira per la Terra i del Festival de Dansa de Nou Barris. Presidenta de l'Associació Cultural Tangent Su-Gestión (Premi Nou Barris a Associacions Culturals 2002).
- na Irene Gonzalez, dissenyadora i maquetadora (revistes Athanor, Dia de la Terra, plataforma ciutadana Hora Mundi).
- na Marta Jofra, jova llicenciada en Ciències Ambientals.
- Na Rita Panuncio, dinamitzadora cultural, coordinadora de recursos humans i de producció. Coordinadora de la Fira per la Terra.
- en Joan Carles Lopez, professor de la UPC.

ELS VERDS - ALTERNATIVA VERDA:
candidatura a l'Ajuntament de Barcelona


número nom i cognoms
1 Josep (Pep) Puig i Boix
2 Santiago Vilanova i Tané
3 Mª Cristina Domingo Gómez
4 Jordi Orús Salvador
5 Mº Rosa Garcia Gonzàlez
6 Rafael Subirachs i Vila
7 Francesc Salamé Sabater
8 Joana Grego Fernández
9 Xavier Borràs Calvo
10 Creu Forès Gascón
11 Anna Gimenez Garcia
12 Eva Monferrer Serra
13 Pere Carbonell Mitjans
14 Griselda Vidiella Clavero
15 Jordi Alemany Manzanera
16 Anna Pique i Pinto
17 Juan Carlos López Lopez
18 Xavier Gasset i Salafranca
19 Marta Jofra i Sora
20 Enrique A. Garcia Terrés
21 Elida Rita Panuncio Alonso
22 Josep Pla i Buxo
23 Alena Vilanova Sentís
24 Joana Alemany Manzanera
25 Mª Trinidad Feu Marin
26 Mirta Manzetti Cerezo
27 Francesc Prims Terradas
28 Montserrat Escayola Coris
29 Concepció Caparros Pont
30 Ramon Mañe Font
31 Teo Blasco López
32 Montserrat Batllori Asbert
33 Carlos Atienza Millan
34 Miquel Niño Sanchez
35 Mª Reyes Martinez Fonrodona
36 Susana Martinez Grego
37 Irene Gonzalez Casanovas
38 Mª del Mar Calpena Caparros
39 Joan Carulla Figueres
40 Joaquim Corominas Viñas
41 Josep Oriol Avila Monteso
Suplents
42 Mº Capellas Quintana
43 Josep Mª Morte i Piferrer
44 Manel Armengol Jornet
45 Nuria Ubiñana Riart
46 Josep Oriol Micaló Prat
47 Núria Morte i Piferrer
48 Maribel Salvador i Arroyo
49 Marcel Farré Maduell
50 José Manuel Descalzo Liz

Actes públics:

- dimecres 14 de maig a les 19 h, Centre Cívic Pati Llimona: trobada amb entitats i empreses, amb l’objectiu de presentar les nostres propostes als sectors professionals
- dimarts 20 de maig a les 19 h, Centre Cívic Pati Llimona: trobada oberta als amics i les amigues d’AV-EV i a les persones simpatitzants

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG