<

 Independència de Catalunya
 Resistències
 Nuclear? No gràcies
 EG i OGM
 Grup de tòxics
 Ecologisme pràctic
 Ecologisme: bases teòriques
 Ecologisme: clàssics
 Ecologisme: emergències planetàries
 Novetats
 Agenda
 e-Biblioteca
 Documentació
 La Revista
 Vincles
 Una sola terra
 Venda Llibres
 Nosaltres
 Cercs


Escriu el teu correu
 
Terrats verds | Refugio Tinti | Naturisme | Living Machines | Dolça Revolució | Agroecologia | Autoprotecció |

Ecologisme pràctic

NATURISME: ORIOL ÀVILA

Una cosa Rara: Aclaridora carta d'un vell amic, Oriol Àvila Montesó, actual president de el Centre d'Estudis Naturistes de Barcelona.

Oriol Àvila, un veterà practicant del naturisme a Catalunya, va enviar aquesta carta a en Josep Pàmies. La reproduïm así pel seu interés.

"El nacionalisme, que alguns anomenen exacerbat, dels catalans, provoca reaccions dures en alguns, i silencis i vacil·lacions en d'altres, i és perquè els catalans són una mica ESTRANYS:
1. Són contestataris, ja que contesten a la legalitat dels que l'han trepitjat tantes vegades com ha convingut als seus interessos personals o de partit.
2. Són tenaços, ja que segueixen presentant les seves reivindicacions nacionals amb perseverança tot i que saben que el Tribunal Constitucional es les tomba totes.
3. Són pesats, no només per ser tenaços sinó també pel pes de les seves exportacions a tot el món, el saber dels seus científics i intel·lectuals, l'energia dels seus artistes i esportistes i en fi per la seva infrangible voluntat de llibertat, igualtat i fraternitat.
4. Són solidaris, ja que no organitzen boicots a res ni a ningú, i compren i venen a qui millor els tracta, com així hauria de ser sempre i en tot lloc.
5. Són inclusius, ja que integren social i culturalment als que arriben al seu país amb ganes de viure i treballar honestament, qualsevol que sigui la seva llengua, color o creences.
6. Són pacients, ja que suporten amb humor polonès els insults i les amenaces dels que no els comprenen, i a més estan segurs que arribaran temps millors.
7. Són demòcrates, ja que volen donar veu i vot a les majories silencioses, a les minories i a tots els catalans, i pel que sembla això és il·legal.
8. Estan il·lusionats en un projecte irreversible de país que pensen els ocasionarà problemes a curt termini, però que servirà per aclarir qui són de veritat els seus amics i als que volen seguir xuclant de el pot.
9. Són apolítics, ja que el seu projecte de futur no depèn de cap polític en concret ni dels partits polítics, sinó que sorgeix del carrer, de les aules i dels monestirs, de les fàbriques i de camp. És a dir és global i permanent.
10. Són pacífics, ja que pensen que només en pau amb un mateix i amb tots els seus veïns es pot construir una societat en la que imperi el benestar comú.
En fi, tantes rareses fan que el seu encaix en ambients aliens resulti difícil o impossible.”

Oriol Àvila Montesó
President de l'Associació Espanyola de Naturopatia des de 1988 a 1993, Ex-President de la Federació Naturista Vegetariana Espanyola i actual President de Centre d'Estudis Naturistes de Barcelona

(carta publicada al web de Josep Pàmies)

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG