<

 Nuclear? No gràcies
 EG i OGM
 Grup de tòxics
 Ecologisme pràctic
 Ecologisme: bases teòriques
 Ecologisme: clàssics
 Ecologisme: emergències planetàries
 Novetats
 Agenda
 e-Biblioteca
 Documentació
 La Revista
 Vincles
 Una sola terra
 Venda Llibres
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
canvi climàtic | petroli | planeta viu | fills i filles de la Terra |

Ecologisme: emergències planetàries

CANVI CLIMÀTIC

- Temperature anomalies arranged by country (1900-2016)
Per veure-ho a YouTube, clica aquí
Per veure-ho a Vimeo, clica aquí

.

- Climate Code Red: the case for emergency action, David Spratt & Philip Sutton
Download the document (Baixa el document)


L’any 2005 l’eminent científic del clima, Dr. James Hansen, ens va advertir: “Estem sobre ‘estimvall dels punts d’inflexió del sistema climàtic, més enllà dels quals no hi haurà salvació.”

Avui, tres anys més tard, estem ja traspassant alguns d’aquells punts. El juny de 2008, el Profesor Barry Brook ens va advertir que fins i tot els més ambiciosos objectius internacionals de reducció de les emisions de gasos d’efecte hivernacle poden no prevenir un catastròfic increment de les temperatures: “Dos graus tenen el possibilitat de portar-nos a tres o quatre graus degut als fenòmens de realimentació del cicle del carboni.”

Si no adoptem les mesures més dràstiques – mesures d’emergència com argumenten els autors de Climate Code Red – serà massa tard. Ja no és qüestió de quant més podem escalfar el planeta, sinó de com podem refredar-lo el més ràpidament posible.

En un comentari per a Climate Code Red, James Hansen ha dit: “Les recents emissions de gasos d’efecte hivernacle posen a la Terra perillosament a la vora d’un dramàtic canvi climàtic que pot escapar-se del nostre control, amb grans perills pels humans i les altres criatures. Ja hi ha suficient carboni a l’atmosfera de la Terra per a produir massives desaparicions de gels polars, com ara els de l’Antàrtida occidental i assegurar que els nivells del mar pujaran alguns metres a les properes dècades. Les zones climàtiques com ara els tròpics i les regions temperades continuaran movent-se, i els oceans esdevindran més àcids, posant en perill bona part de la vida marina. Hem de començar a moure’ns ràpidament cap el sistema energètic totalment net, post-combustibles fòssils. A més a més, hem de treure una part del carboni que s’ha acumulat des de la Revolució Industrial.”

Hansen i set científics mes han fet circular una ponència defensant el cas de precaució per a un refredament i un ràpid retorn als 325 ppm de concentració de carboni a l’atmosfera. La resposta, d’acord amb l’antic director de Greenpeace USA, Ken Ward, ha estat “un eixordador silenci” de la major part dels grups de pressió climàtica. “Com a questio d’honestedat intel·lectual, tenim dues opcions: estar-hi d’acord o rebutjar-ho (la crida de Hansen). Com a questio de principi ambiental, no hi ha opció, i quan més romanguem en silenci, més gran serà la càrrega moral i més imposible serà reconeixer el que es necesita fer”, va dir Ward.

Hansen i els seus col·legues han posat un repte que no pot ser ignorat. Queda poc temps i l’acció d’emergència es senyala com la única solució pràctica.

Més informació a: Climate Code Red

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG