<

 Independència de Catalunya
 Resistències
 Nuclear? No gràcies
 EG i OGM
 Grup de tòxics
 Ecologisme pràctic
 Ecologisme: bases teòriques
 Ecologisme: clàssics
 Ecologisme: emergències planetàries
 Novetats
 Agenda
 e-Biblioteca
 Documentació
 La Revista
 Vincles
 Una sola terra
 Venda Llibres
 Nosaltres
 Cercs


Escriu el teu correu
 
EG i OGM | Resistències |

Enginyeria Genètica i Organismes Genèticament Modificats

RESISTÈNCIES

SOM LO QUE SEMBREM

Som lo que Sembrem és la Plataforma creada a Catalunya per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular que aturi els cultius i aliments transgènics a Catalunya. Es tracta d’una proposta que sorgeix des d’Assemblea Pagesa de Catalunya per constituir un espai comú de treball amb totes aquelles persones i organitzacions d’àmbit nacional disposades a col·laborar en la campanya.

Som lo que sembrem
- És una llavor que plantem pel futur de la nostra terra i la nostra alimentació.
- És una consigna honesta i independent de la societat rural que busca el suport de la majoria consumidora urbana per un model agroalimentari bo, net i just.
- És la defensa d’una petita pagesia, vital per l’equilibri territorial i la seguretat alimentària del nostre petit país.
- És respecte cap al medi, la terra i les formes tradicionals de relació amb ella.
- És la defensa de les varietats pròpies com un dels nostres patrimonis culturals més importants.
- És un no rotund a les patents i manipulacions dels organismes vius.
- És la última possibilitat de l’agricultura i l‘alimentació ecològica a Catalunya.
- És la salut a través de l’aliment (per saber el que mengem, hem de saber el que sembrem).
- És l’aliment com a necessitat humana i no com a mercaderia industrial.
- És el consum crític: alimentació de proximitat, de temporada i saludable.

Som lo que sembremEl passat 30 de juliol de 2008 Som lo que Sembrem va lliurar al Parlament de Catalunya més de 100.000 signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per fer Catalunya lliure de transgènics.Per veure i escoltar una entrevista que TV3 va fer a en Josep Pàmies, portaveu de la Plataforma Som lo que sembrem: Clica aqui (1) i aqui (2)Per veure la Plataforma Som lo que Sembrem al Parlament de Catalunya: Clica aqui

Un any després que Som lo que sembrem fes lliurament al Parlament de Catalunya de més de 100.000 signatures donant suport a la ILP, els parlamentaris es fan l'orni i ni tan sols volen considerar la proposta de llei popular per declarar Catalunya lliure de transgènics.

Per això la Plataforma Som lo que sembrem ha convocat una manifestació amb el lema Democràcia, Salut i bons aliments, pel dia 28 de juny de 2009 a les 12 h. per anar des de la plaça de Catalunya de la ciutat de Barcelona fins al Parlemant (Parc de la Ciutadella).

Alternativa Verda hi ha estat present.

Al final de la manifestació Santi Santamaria (reconegut xef de cuina), Assumpta Codinachs (assemblea Pagesa) han llegit sengles escrits denunciant la indefensió de la ciutadania davant la imposició autoritaria de les tecnologies transgèniques i la vulneració dels principis de la democràcia parlamentaria, pel fet que el Parlament es negui a debatre la proposició de llei popular. En Josep Pàmies, de la comissió promotora de la ILP s'ha adreçat als participants informat-els-hi que membres de Som lo que sembrem inicien una vaga de fam, davant del Parlament, fins que s'accepti la creació d'una ponència parlamentària que treballi la proposició de llei,

Diumenge, després de la manifestació 5 persones van iniciar una vaga de fam reclamant respecte al Parlament de Catalunya cap a la ILP per una Catalunya LLiure de Transgènics.

PER UNA CATALUNYA LLIURE DE TRANSGÈNICS !Dijous 2 de juliol de 2009, el Parlament de Catalunya va rebutjar debatre sobre la proposta de llei presentada per Som lo que sembrem amb el suport de més de 105.000 signatures.

Amb el vot de CiU, PSC i PPC a favor d'una esmena a la totalitat, el Parlament es va posicionar obertament a favor de les multinacionals de la transgènia i en contra del poble de Catalunya. Caterina Mieras (PSC) i Josep Grau (CiU) van fer tota mena d'elogis de la tecnologia transgènica, sense fer cap referència a la ciència amb consciència que qüestiona aquesta tecnologia. Les seves intervencions van ser la més clara expressió del servilisme de determinats polítics envers determinats cercles de poder que no tenen altre finalitat que materialitzar les seves ànsies de domini sobre la natura i sobre els humans. Per la seva part, ERC va defensar que el parlament havia de discutir la ILP i ICV-EUiA es va manifestar en contra dels transgènics. Però, ailàs, ambdos partits, membres de la coalició tripartita de govern, queden en evidència quan romanen al govern sense immutar-se, demostrant, amb els fets, la poca importància política que atorguen a la tecnologia transgènica i a la contaminació associada al seu ús.

Per la seva part, en la intervenció del portaveu de Som lo que sembrem, el jove pagès, Alexis Inglada va defensar les terres catalanes y els seus habitants, qüestionant fortament la tecnologia de la transgènia i reclament una Catalunya lliure de transgènics.

Més informació . . .Vegeu aquest video (en tres parts) que ha produit Som lo que Sembrem i que tracta amb imarges d'arxiu i imatges reals el què va passar al Parlament quan els partits de la tecnologia transgènica varen impedir que la ILP es podés discutir a la seu del Parlament de Catalunya:
Video. 1a part
Video. 2a part
Video. 3a part

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG