<

 Nuclear? No gràcies
 EG i OGM
 Grup de tòxics
 Ecologisme pràctic
 Ecologisme: bases teòriques
 Ecologisme: clàssics
 Ecologisme: emergències planetàries
 Novetats
 Agenda
 e-Biblioteca
 Documentació
 La Revista
 Vincles
 Una sola terra
 Venda Llibres
 Nosaltres


Escriu el teu correu
 
Quí som? | D´on venim ? | Objectius | Cronologia | Imatges | Adreça postal | Logo |

Nosaltres

ALTERNATIVA VERDA
Qui som i què fem

Som ecologistes catalans que practiquem la resistència i la innovació.

La resistència enfront de les contínues agressions que la civilització industrialista mena contra els sistemes naturals que sostenen la vida a la Terra.

Hem de deturar la continua destrucció dels ecosistemes del nostre país (i de tot el planeta), si volem que Catalunya sobrevisqui, conservant la salut dels seus sistemes naturals i socials. Per això ens oposem a:

- la destrucció dels sistemes naturals (de la muntanya, de les planes aluvials, de ribera, de la costa, . . .)
- l’enverinament de l’aigua, de l’aire, de la terra i dels éssers vius pels milers de productes artificialment creats per l’industrialisme
- la destrucció i la pèrdua dels sòls fèrtils, la desforestació i l’erosió continuada dels sòls
- la concentració de la població en grans conurbacions i a la vora del mar, despoblant la resta del territori
- la pràctica d’estils de vida malbaratadors i insolidaris
- la indústria militar i la indústria nuclear
- la indústria de productes tòxics
- la militarització de la vida quotidiana
- l’acaparament i el malverssament dels recursos limitats del nostre planeta per les anomenades societats ‘desenvolupades’ a costa de la misèria i la fam a bona part del món.

La innovació i la creació en les relacions entre les persones i la natura i entre les persones mateixes.

Som conscients que això requereix un coneixement profund dels sistemes naturals, que requereix el desenvolupament de tecnologies alternatives/apropiades – tant pel que fa referència a les eines/artefactes, com pel que fa a les estructures socials i organitzatives – tecnologies que possibilitin la integració del treball humà dins del ‘treball’ de la natura.

Cal aprendre a rehabitar – és a dir, a tornar habitar, però d’una altra manera – el nostre petit planeta, el nostre país, la nostra comarca, el nostre municipi, la casa nostra.

Per això estem a favor de l’agricultura ecològica, de les fonts d’energia renovable, de les unitats de treball a petita escala, organitzades de forma no jeràrquica, de la producció d’artefactes i bens socialment útils, de llarga vida, reutilitzables i reciclables.

Per això estem a favor de la resistència i la desobediència civil no violenta, de l’objecció de consciència (i negar-se a col·laborar en qualsevol activitat que impliqui el deteriorament dels sistemes naturals, socials i culturals.

Per això estem a favor de la llibertat, entenent-la com la plena realització de les potencialitats de la humanitat en la seva forma més creativa.

 
© Copyright 2003 - Els Verds. Alternativa Verda - Alternativa Verda ONG